• Hem
  • Linser
  • Niskena – Kurdisk linssoppa med vermicelli
0 0
Niskena – Kurdisk linssoppa med vermicelli

Dela det på ditt sociala nätverk:

Eller så kan du bara kopiera och dela denna url

Niskena – Kurdisk linssoppa med vermicelli

  • Portioner 4
  • Lätt

Tillvägagångssätt

Dela

Niskenai soor ba rshta – Kurdisk linssoppa med vermicelli pasta. Superenkel, vegansk, mättande, har få ingredienser men samtidigt väldigt smakrik. Här kommer receptet på min goda soppa:

Ingredienser:
2 dl röda linser
1,5 dl vermicelli pasta
1 lök
1 liten vitlöksklyfta
1 tsk gurkmeja
2 msk tomatpuré
1 grönsaksbuljongtärning
Salt & peppar
Chiliflakes
En skvätt citronsaft
Rapsolja
Ca 1-1,5 liter vatten

Gör så här:
1. Finhacka lök och vitlök, skölj rent linserna.
2. Häll olja i en kastrull och stek löken glansig, krydda med gurkmejan, rör ner vitlök, tillsätt tomatpurén och rör om
3. Tillsätt linserna, krydda med salt & peppar, smula i buljongtärningen. Blanda ner vermicellin. Häll i vattnet, tillsätt chiliflakes och lägg på ett lock. Låt koka på medelvärme i ca 30 min.
4. Efter 30 min är soppan redo att serveras, tillsätt citronsaft, toppa med mer chiliflakes om du vill ha lite mer hetta. Servera!

FoodByLaven

Pitabröd
föregående
Pitabröd
french toast
nästa
French toast baklava
Pitabröd
föregående
Pitabröd
french toast
nästa
French toast baklava

Lägg Till Din Kommentar

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.