Directions
Niskenai soor ba rshta – Kurdisk linssoppa med vermicelli pasta. Superenkel, vegansk, mättande, har få ingredienser men samtidigt väldigt smakrik. Här kommer receptet på min goda soppa:
Ingredienser:
2 dl röda linser
1,5 dl vermicelli pasta
1 lök
1 liten vitlöksklyfta
1 tsk gurkmeja
2 msk tomatpuré
1 grönsaksbuljongtärning
Salt & peppar
Chiliflakes
En skvätt citronsaft
Rapsolja
Ca 1-1,5 liter vatten
Gör så här:
1. Finhacka lök och vitlök, skölj rent linserna.
2. Häll olja i en kastrull och stek löken glansig, krydda med gurkmejan, rör ner vitlök, tillsätt tomatpurén och rör om
3. Tillsätt linserna, krydda med salt & peppar, smula i buljongtärningen. Blanda ner vermicellin. Häll i vattnet, tillsätt chiliflakes och lägg på ett lock. Låt koka på medelvärme i ca 30 min.
4. Efter 30 min är soppan redo att serveras, tillsätt citronsaft, toppa med mer chiliflakes om du vill ha lite mer hetta. Servera!
2 Comments Hide Comments
En lättlagad och mycket god soppa. Hade inte vermicelli hemma så jag tog bulgur med rostade vermicelli i stället.
Lite strimlad god korv gör den lämplig för köttätande varelser här hemma. En mycket god soppa.