0 0
Niskena / Kurdisk linssoppa

Dela det på ditt sociala nätverk:

Eller så kan du bara kopiera och dela denna url

Niskena / Kurdisk linssoppa

  • Portioner 4
  • Lätt

Tillvägagångssätt

Dela

Niskena – kurdisk linssoppa och en favorit hos många. Superenkel med få ingredienser men ändå väldigt smakrik.

Ingredienser:
1,5 dl röda linser
0,5 dl grötris
1 gul lök
1 hönsbuljongtärning
0,5 tsk gurkmeja
Salt & peppar
Chiliflakes
1,5 liter kokande vatten
Rapsolja

Gör så här:
1. Finhacka löken, skölj rent riset och linserna.
2. Häll olja i en kastrull och stek löken glansig, krydda med gurkmejan, rör ner ris och linser.
3. Krydda med salt & peppar, smula i buljongtärningen. Häll i vattnet, tillsätt chiliflakes och lägg på ett lock. Låt koka på medelvärme i ca 30 min.
4. Efter 30 min är soppan redo att serveras, toppa med mer chiliflakes om du vill ha lite mer hetta.

Tips! För att få soppan vegansk byter du ut hönsbuljongtärningen mot grönsaksbuljongtärning.

Om du vill ha den slät kan du mixa den. Det är även gott att avsluta med en skvätt citronsaft i.

FoodByLaven

Sosis bandari
föregående
Sosis bandari
Lammlägg
nästa
Lammlägg i tomatsås
Sosis bandari
föregående
Sosis bandari
Lammlägg
nästa
Lammlägg i tomatsås

Lägg Till Din Kommentar

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.