0 0
Lammlägg i tomatsås

Dela det på ditt sociala nätverk:

Eller så kan du bara kopiera och dela denna url

Lammlägg i tomatsås

  • Lätt

Tillvägagångssätt

Dela

Lammlägg i tomatsås – tror det inte finns något kött som jag älskar lika mycket som lammlägg. Smakrikt del av lammet och går att variera smaksättningen hur mycket som helst. Lammlägg tar tid att göra (koktiden) men det är otroligt enkelt och sköter sig i princip självt.

Tips: på mitt instagramkonto finns detta recept sparat som en steg för steg videotutorial.

Ingredienser
3 lammlägg
1 torkad lime
1 stor gul lök
2 st vitlöksklyftor, hela
1 gram saffran
0,5 tsk gurkmeja
0,5 tsk kanel
1 grönsaksbuljong
Salt & peppar
Rapsolja
1 dl tomatpuré
Ca 0,5 liter kokt (hett) vatten

Gör så här:
1. Skiva löken och stek glansig i olja i en djup panna.
2. Krydda med gurkmeja och blanda.
3. Lägg i lammläggen och krydda med salt, peppar och kanel.
4. Häll över saffran och lägg i vitlöksklyftorna.
5. Gör snitt i limen och lägg i pannan.
6. Blanda ner tomatpurén, låt stekas ihop lite snabbt och häll sedan över vattnet.
7. Sätt på locket och låt koka på medelvärme i minst 3 timmar, ju längre det får koka desto godare.
8. Efter 3 timmar är maten redo att serveras, förslagsvis med ris. Jag har även garnerat med stekta berberis och koriander.

FoodByLaven

Linssoppa
föregående
Niskena / Kurdisk linssoppa
Marmelad
nästa
Kvitten marmelad
Linssoppa
föregående
Niskena / Kurdisk linssoppa
Marmelad
nästa
Kvitten marmelad

Lägg Till Din Kommentar

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.