0 0
Vegansk kurdisk zucchinigryta

Dela det på ditt sociala nätverk:

Eller så kan du bara kopiera och dela denna url

Vegansk kurdisk zucchinigryta

  • Portioner 4
  • Lätt

Tillvägagångssätt

Dela

Khorisht kolaka – Ikväll äter vi en kryddig Kurdisk zucchinigryta med potatis och kikärtshalvor som är helt vegansk. Väldigt god och har bra med hetta. Jag har inte skrivit ner mängden chiliflakes i receptet men ju starkare desto godare.

2 gul lök
3 dl kikärtshalvor
1 zucchini
4-5 potatisar
1 grönsaksbuljongtärning
0.5 tsk gurkmeja
1 tsk sju kryddor (kryddmix)
Chiliflakes
Salt & peppar
Rapsolja
1-1.5 liter vatten

Gör så här:
1. Skölj och blötlägg kikärtshalvorna. Detta moment kan hoppas över beroende på kvalitén på ärtorna men oftast går det snabbare att koka om man blötlagt de innan. Med vissa märken behövs det inte.
3. Skala och strimla löken, skiva zucchinin, skala potatis och skär i bitar.
4. Häll olja i en kastrull, lägg i löken och stek glansig. Tillsätt gurkmeja och sju kryddor. Lägg ner zucchinin och stek ihop någon minut.
5. Rör försiktigt ner kikärtshalvorna och potatisen. Tillsätt salt, peppar och chiliflakes, rör om.
6. Smula i buljongtärningen och tillsätt vatten. Låt koka på medelvärme i 45 min. Servera med ris.

Gryta zucchini

FoodByLaven

Brietårta
föregående
Varm brietårta med nötter och marmelad
kyckling karahi
nästa
Kyckling karahi
Brietårta
föregående
Varm brietårta med nötter och marmelad
kyckling karahi
nästa
Kyckling karahi

Lägg Till Din Kommentar

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.