Background Image
0 0
Tryffelpasta med svamp

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Tryffelpasta med svamp

  • Serves 4
  • Easy

Directions

Share

Tryffelpasta med svamp – ett busenkelt recept som smakar fantastiskt. En av våra vanligt förekommande snabb middagar här hemma, när tiden är knapp men vi ändå vill äta gott.

4 portioner:
300 g spagetti
250 g champinjoner
2 schalottenlök
3 vitlöksklyftor
0,5 tsk gurkmeja
20 gram persilja
3 dl vispgrädde
3 msk kalvfond (eller svampfond)
Salt & svartpeppar enligt egen smak
Ca 1 tsk tryffelolja
Parmesanost
Rapsolja

Gör så här:
1. Skala och finhacka löken. Skär svampen i tärningar. Hacka persiljan. Pressa vitlöken.
2. Koka pasta al dente enligt förpackningen.
3. Värm en djup panna, ringla i rapsolja. Lägg i lök, vitlök och gurkmeja, stek glansig på hög värme.
4. Lägg i svampen och låt stekas till det mesta av vätskan dunstat bort.
5. Lägg i persiljan och rör om. Häll i fond och grädde. Tillsätt även salt och svartpeppar. Låt puttra på medelvärme till den blivit krämig.
6. Häll av pastan och rör ner i svampsåsen. Om du vill ha såsen mer krämig kan du använda dig av lite pastavatten. Låt pastan stå på svag värme i 2 minuter.
7. Ringla över tryffelolja och rör runt. Låt stå i 1-2 minuter och därefter servera omgående.
8. Häll upp i en skål, riv över parmesanost och mer persilja (valfritt). Njut!

FoodByLaven

previous
Pitabrödspirog
next
Kolicha (friterat brödk)
previous
Pitabrödspirog
next
Kolicha (friterat brödk)

Add Your Comment

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.