Background Image
0 0
Kolicha (friterat brödk)

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Kolicha (friterat brödk)

  • Serves 8
  • Easy

Directions

Share

Kolicha ba kolaka – Kolicha är ett kurdiskt frukostbröd som steks/friteras i olja och äts med yoghurt. I vissa kurdiska regioner kallas den även nawsaji eller zrobi (kärt barn har många namn). I detta recept har jag haft i riven zucchini (kolaka) och nigellafrön. Mitt recept på denna variant blir magiskt saftigt och gott, det äts ihop med yoghurt och chai.

RECEPT
ca 6-8 st
7,5 dl vetemjöl
2,25 dl varmt vatten
0,5 dl mjölk (rumstemp)
1 msk torrjäst
1 tsk salt
2 msk rapsolja
2 msk nigellafrön
1 zucchini
Rapsolja till fritering

Gör så här:
1. Ta fram en bunke och häll i jäst, salt och varmt vatten. Rör om en stund till allt lösts upp och blandats ordentligt.
2. Grovriv zucchinin och krama ur vätskan ordentligt.
3. Häll mjölet och zucchinin i bunken och blanda ordentligt. Blanda i nigellafrön, rapsolja och mjölken. Knåda degen ordentligt till den känns smidig men den ska ändå vara kladdig. Ca 5 min maskin och 7 min för hand.
4. Täck bunken med plastfolie och låt degen jäsa i 1 timme.
5. Därefter lägger du över degen på ett mjölat bord och formar 6-8 bollar. Platta sedan ut en boll i taget med fingrarna (använd ej kavel), de ska vara tunna ca 5mm ej tjockare.
6. När du gjort så med alla är det dags att fritera, häll rikligt med rapsolja i en stekpanna, sätt på hög värme och fritera ett bröd i taget i ca 30 sek på varje sida. Servera med yoghurt!

FoodByLaven

previous
Tryffelpasta med svamp
next
Smördegspizza med päron
previous
Tryffelpasta med svamp
next
Smördegspizza med päron

Add Your Comment

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.