0 0
French toast baklava

Dela det på ditt sociala nätverk:

Eller så kan du bara kopiera och dela denna url

French toast baklava

  • Portioner 2
  • Lätt

Tillvägagångssätt

Dela

French toast baklava på briochebröd- ja det är precis som det låter, ”fattiga riddare” med baklava smaksättning och sirap med smak av rosenvatten. Riktigt gott och perfekt söt att servera till brunch, förslagsvis med en skopa glass eller färska bär.

Ingredienser:
4 skivor briochebröd
2 ägg
1 dl mjölk
0,5 dl hackade valnötter
1 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel
1 tsk kardemumma
2 dl strösocker
0.8 dl vatten
1 tsk citronsaft
0,5 msk rosenvatten
3-4 Kardemumma kärnor
En klick smör
Rosenblad till garnering (valfritt)

Gör så här:
Sirap:
1. Koka upp vatten, socker och citronsaft, se till att sockret löst sig helt, tillsätt rosenvatten och kardemumma kärnor, låt svalna.
2. Blanda 1 tsk kanel med valnötterna.
3. Blanda ägg, mjölk, vaniljsocker, kanel och kardemumma.
4. Värm en stekpanna med smör.
5. Doppa och vänd brödet i äggblandningen och stek de fattiga riddarna gyllenbruna på båda sidor.
6. Lägg de hackade valnötter mellan brödskivorna. Toppa med mer nötter och ringla över sirapen. Servera med glass eller färska bär.

toast baklava

FoodByLaven

linssoppa
föregående
Niskena – Kurdisk linssoppa med vermicelli
bulgurpilaff
nästa
Kurdisk bulgurpilaff
linssoppa
föregående
Niskena – Kurdisk linssoppa med vermicelli
bulgurpilaff
nästa
Kurdisk bulgurpilaff

Lägg Till Din Kommentar

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.