0 0
Kurdisk bulgurpilaff

Dela det på ditt sociala nätverk:

Eller så kan du bara kopiera och dela denna url

Kurdisk bulgurpilaff

  • Portioner 4
  • Lätt

Tillvägagångssätt

Dela

Sawar plaw ba mrishk- en kurdisk ”one pot” bulgurpilaff med kyckling, kikärtor och paprika. Enkel vardagsmat som är färdig på ca 30 minuter! Den går hem hos både stora och små här hemma.

Ingredienser:
1kg kycklingfilé
1,5 liter vatten
600 gram bulgur med vermicelli
2 lök
3 paprikor i olika färger
400 gram kikärtor i konserv
1,5 tsk gurkmeja
2 hönsbuljongtärningar
Salt
Chiliflakes
Rapsolja

Gör så här:
1. Skölj rent bulguren. Skär kyckling och paprikor i bitar.
2. Häll olja i en kastrull. Hacka löken och stek glansig, lägg i 0,5 tsk gurkmeja och stek gyllene. Lägg i kycklingen och stek till de får stekyta. Blanda ner paprika och de sköljda kikärtorna.
3. Smula i buljongtärningarna, tillsätt salt, gurkmeja och chiliflakes. Stek ihop till paprikorna mjuknat och kycklingen blivit genomstekt.
4. Lägg i bulguren och rör om ordentligt, tillsätt vattnet och låt koka upp. Sänk sedan värmen till låg/medel och låt stå i ca 25 min. Servera med en god sallad!

FoodByLaven

french toast
föregående
French toast baklava
Cinnabons
nästa
Cinnabons med smak av mellanöstern
french toast
föregående
French toast baklava
Cinnabons
nästa
Cinnabons med smak av mellanöstern

Lägg Till Din Kommentar

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.