Background Image
1 0
Kurdisk bulgurpilaff

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Kurdisk bulgurpilaff

  • Serves 4
  • Easy

Directions

Share

Sawar plaw ba mrishk- en kurdisk ”one pot” bulgurpilaff med kyckling, kikärtor och paprika. Enkel vardagsmat som är färdig på ca 30 minuter! Den går hem hos både stora och små här hemma.

Ingredienser:
1kg kycklingfilé
1,5 liter vatten
600 gram bulgur med vermicelli
2 lök
3 paprikor i olika färger
400 gram kikärtor i konserv
1,5 tsk gurkmeja
2 hönsbuljongtärningar
Salt
Chiliflakes
Rapsolja

Gör så här:
1. Skölj rent bulguren. Skär kyckling och paprikor i bitar.
2. Häll olja i en kastrull. Hacka löken och stek glansig, lägg i 0,5 tsk gurkmeja och stek gyllene. Lägg i kycklingen och stek till de får stekyta. Blanda ner paprika och de sköljda kikärtorna.
3. Smula i buljongtärningarna, tillsätt salt, gurkmeja och chiliflakes. Stek ihop till paprikorna mjuknat och kycklingen blivit genomstekt.
4. Lägg i bulguren och rör om ordentligt, tillsätt vattnet och låt koka upp. Sänk sedan värmen till låg/medel och låt stå i ca 25 min. Servera med en god sallad!

FoodByLaven

french toast
previous
French toast baklava
Cinnabons
next
Cinnabons med smak av mellanöstern
french toast
previous
French toast baklava
Cinnabons
next
Cinnabons med smak av mellanöstern

Add Your Comment

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.