Directions
Sawar plaw ba mrishk- en kurdisk ”one pot” bulgurpilaff med kyckling, kikärtor och paprika. Enkel vardagsmat som är färdig på ca 30 minuter! Den går hem hos både stora och små här hemma.
Ingredienser:
1kg kycklingfilé
1,5 liter vatten
600 gram bulgur med vermicelli
2 lök
3 paprikor i olika färger
400 gram kikärtor i konserv
1,5 tsk gurkmeja
2 hönsbuljongtärningar
Salt
Chiliflakes
Rapsolja
Gör så här:
1. Skölj rent bulguren. Skär kyckling och paprikor i bitar.
2. Häll olja i en kastrull. Hacka löken och stek glansig, lägg i 0,5 tsk gurkmeja och stek gyllene. Lägg i kycklingen och stek till de får stekyta. Blanda ner paprika och de sköljda kikärtorna.
3. Smula i buljongtärningarna, tillsätt salt, gurkmeja och chiliflakes. Stek ihop till paprikorna mjuknat och kycklingen blivit genomstekt.
4. Lägg i bulguren och rör om ordentligt, tillsätt vattnet och låt koka upp. Sänk sedan värmen till låg/medel och låt stå i ca 25 min. Servera med en god sallad!