0 0
Pankopanerade kycklingfärs biffar

Dela det på ditt sociala nätverk:

Eller så kan du bara kopiera och dela denna url

Pankopanerade kycklingfärs biffar

  • Portioner 6
  • Medel

Tillvägagångssätt

Dela

Shftai soxari mrishk- Shfta är kurdiska biffar, dessa har fått sig en twist då de är gjorda på kycklingfärs och är pankopanerade. Blir sjukt goda och krispiga! De passar att ha i tunnbröd som wrap med örter och grönsaker eller servera till ris. Ja, du avgör själv vad de serveras till men oavsett så lär du inte blir besviken!

Ingredienser:
Biffar:
500 gram kycklingfärs
2 potatis
1 lök
1 vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
1 tsk gurkmeja
1,5 tsk paprikakrydda
Chiliflakes
Salt
Rapsolja

Panering:
Ca 1,5 dl Vetemjöl
1-2 Ägg
Ca 2 dl Panko ströbröd

Gör så här:
1. Skala lök och potatis. Finriv och lägg i en skål.
2. Blanda ner samtliga ingredienser och rör ihop till en smet. Låt vila i 10 min. Om den känns för lös kan du tillsätta 2 msk mjöl.
3. Häll upp ingredienserna till paneringen i 3 separata tallrikar. Vispa äggen med en gaffel.
4. Smörj dina händer med rapsolja (detta gör att smeten inte fastnar på händerna). Ta upp en bit och forma till en platt biff. Doppa i mjöl, sen ägg och till sist pankon. Upprepa till du format alla biffar.
5. Hetta upp rapsolja i en stekpanna och stek biffarna på medel/hög värme på bägge sidorna till de fått färg och är genomstekta. Servera omgående!

färsbiffar

FoodByLaven

kunafa
föregående
Kunafa med ost
pannacotta
nästa
Gelehjärtan pannacotta
kunafa
föregående
Kunafa med ost
pannacotta
nästa
Gelehjärtan pannacotta

Lägg Till Din Kommentar

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.