Background Image
0 0
Kunafa med ost

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Kunafa med ost

  • Serves 8
  • Easy

Directions

Share

Kunafa med ost – Kunafa är favoriten från mellanöstern som kan göras på många olika sätt. Jag bakar min i ugnen och i denna variant har jag i ost.

Egentligen ska man ha en ost som heter ”akawi” men jag hittar inte den i Sverige och då kan man använda mozarella istället, det blir precis lika gott! Man brukar även ha hushållsfärg på ”trådarna” för finare färg på kakan men jag har skippat det.

(P.s det finns en reels på receptet)

Kunafa:
400 gram kataifi trådar
200 gram smör
2 puck creamy
3 mozarellabollar (á 125g)
Ev. Några droppar röd/orange hushållsfärg
Sirap:
3 dl socker
2 dl vatten
1 msk citronsaft från en färsk citron
1 msk rosenvatten
Garnering:
Pistagenötter
Rosenblad

Gör så här:
1. Börja med att koka upp sirapen. Lägg alla ingredienser förutom rosenvatten i en kastrull. Koka upp under omrörning, sänk värmen och låt små puttra i 3 min. Stäng av värmen och ha i rosvatten. Låt kallna helt i rumstemperatur.
2. Sätt ugnen på 225 grader. Smält smöret. Skär kataifi trådarna i mindre bitar. Häll det smälta smöret över kataifin och arbeta in smöret med händerna till alla trådar är smorda.
3. Smörj botten på en ugnsform, ca 25 cm, med smält smör. Lägg kataifi i botten av formen, spara lite kataifi till toppen. Pressa ned kataifin med handen tills trådarna ligger kompakt i formen och upp på kanterna.
4. Klicka ut puck creamy och bre ut över kataifin, smula mozzarellan med händerna och lägg över i formen. Avsluta med att lägga resten av kataifi över osten till den är helt täckt.
5. Ställ i ugnen i ca 15 min. Ta ut från ugnen, häll över sirapen, låt vila i 1 min och vänd sedan på ett fat så att undersidan av kunafan kommer uppåt.
6. Om den inte ser tillräckligt krispig ut så kan du baka den i ugnen igen tills den får en krispig yta. Garnera med pistagenötter och rosenblad. Servera omgående.

ost kunafa

FoodByLaven

lax
previous
Lax med apelsin, honung och granatäppelsirap
Kycklingbiffar
next
Pankopanerade kycklingfärs biffar
lax
previous
Lax med apelsin, honung och granatäppelsirap
Kycklingbiffar
next
Pankopanerade kycklingfärs biffar

Add Your Comment

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.