Directions
Hembakade pitabröd- Pitabröd är ett typiskt bröd från Mellanöstern som blåser upp sig när man gräddar dom. När de är klara så gör man sedan ett litet snitt i dem och fyller de med allt möjligt gott. Ett fluffigt och gott bröd som jag aldrig tröttnar på!
Pitabröd 8 st
* 25 gram jäst
* 2,7 dl ljummet vatten
* 1 tsk strösocker
* 6,5 dl vetemjöl special
* 2 msk rapsolja
* 1,5 tsk salt
Gör så här:
1. Lös upp jästen och sockret med vattnet i en skål.
2. Blanda i mjölet.
3. Häll i rapsoljan och saltet. Knåda 5 min i maskin eller 10 min för hand till du får en smidig deg.
4. Täck över skålen med plastfolie och låt degen jäsa i 30 min.
5. Ta ut degen på ett mjölat bord. Dela degen i 8 lika stora bitar. Forma till runda bollar. Kavla ut i lite mjöl till runda tunna bröd, viktigt att de inte är för tjocka annars blåser de inte upp i sig ugnen. Lägg på en plåt med bakplåtspapper, täck med plastfolie och låt jäsa i 45 min.
6. Baka i en uppvärmd ugn på 250 grader i ca 7-8 minuter eller till du ser att de är gräddade. Ta ut och låt svalna under bakduk. Servera med valfria tillbehör och frys in de bröd som blir över.