0 0
Pitabröd

Dela det på ditt sociala nätverk:

Eller så kan du bara kopiera och dela denna url

Pitabröd

  • Portioner 8
  • Lätt

Tillvägagångssätt

Dela

Hembakade pitabröd- Pitabröd är ett typiskt bröd från Mellanöstern som blåser upp sig när man gräddar dom. När de är klara så gör man sedan ett litet snitt i dem och fyller de med allt möjligt gott. Ett fluffigt och gott bröd som jag aldrig tröttnar på!

Pitabröd 8 st
* 25 gram jäst
* 2,7 dl ljummet vatten
* 1 tsk strösocker
* 6,5 dl vetemjöl special
* 2 msk rapsolja
* 1,5 tsk salt

Gör så här:
1. Lös upp jästen och sockret med vattnet i en skål.
2. Blanda i mjölet.
3. Häll i rapsoljan och saltet. Knåda 5 min i maskin eller 10 min för hand till du får en smidig deg.
4. Täck över skålen med plastfolie och låt degen jäsa i 30 min.
5. Ta ut degen på ett mjölat bord. Dela degen i 8 lika stora bitar. Forma till runda bollar. Kavla ut i lite mjöl till runda tunna bröd, viktigt att de inte är för tjocka annars blåser de inte upp i sig ugnen. Lägg på en plåt med bakplåtspapper, täck med plastfolie och låt jäsa i 45 min.
6. Baka i en uppvärmd ugn på 250 grader i ca 7-8 minuter eller till du ser att de är gräddade. Ta ut och låt svalna under bakduk. Servera med valfria tillbehör och frys in de bröd som blir över.

FoodByLaven

Tapsi
föregående
Kurdisk tapsi med kyckling
linssoppa
nästa
Niskena – Kurdisk linssoppa med vermicelli
Tapsi
föregående
Kurdisk tapsi med kyckling
linssoppa
nästa
Niskena – Kurdisk linssoppa med vermicelli

Lägg Till Din Kommentar

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.