Directions
Sosis bandari är en persisk rätt som består av korv, potatis och lök som steks ihop och äts som ”fast food” i bröd, med fördel nybakat. Passar även perfekt till brunchen. Ett tips om man gillar hetta är att ha i en skvätt tabasco, det blir riktigt gott.
Tips: Receptet finns även steg för steg på mitt Instagram konto.
Ingredienser
4 potatis
400 gram kycklingkorv
1 gul lök
1 medelstark chili
3/4 dl tomatpuré
1 dl kokande vatten
0,5 tsk gurkmeja
0,5 tsk paprikapulver
Salt & peppar
Chiliflakes
Rapsolja
Gör så här:
1. Skala och dela potatisen i mindre bitar och hacka löken.
2. Stek tillsammans i olja i en djup stekpanna.
3. Skiva korven och stek i en separat stekpanna.
4. Allt ska stekas i några minuter.
5. Blanda ner chilin i potatisen. Lägg över korven med potatisen och tillsätt tomatpurén. Blanda ihop.
6. Krydda med salt, svartpeppar, gurkmeja, paprikapulver och chiliflakes (eller chilipulver). Rör om.
7. Häll i vattnet, sätt på ett lock och låt puttra på medelvärme i 15 minuter. Färdig att servera!