0 0
Sosis bandari

Dela det på ditt sociala nätverk:

Eller så kan du bara kopiera och dela denna url

Sosis bandari

  • Portioner 4
  • Lätt

Tillvägagångssätt

Dela

Sosis bandari är en persisk rätt som består av korv, potatis och lök som steks ihop och äts som ”fast food” i bröd, med fördel nybakat. Passar även perfekt till brunchen. Ett tips om man gillar hetta är att ha i en skvätt tabasco, det blir riktigt gott.

Tips: Receptet finns även steg för steg på mitt Instagram konto.

Ingredienser
4 potatis
400 gram kycklingkorv
1 gul lök
1 medelstark chili
3/4 dl tomatpuré
1 dl kokande vatten
0,5 tsk gurkmeja
0,5 tsk paprikapulver
Salt & peppar
Chiliflakes
Rapsolja

Gör så här:
1. Skala och dela potatisen i mindre bitar och hacka löken.
2. Stek tillsammans i olja i en djup stekpanna.
3. Skiva korven och stek i en separat stekpanna.
4. Allt ska stekas i några minuter.
5. Blanda ner chilin i potatisen. Lägg över korven med potatisen och tillsätt tomatpurén. Blanda ihop.
6. Krydda med salt, svartpeppar, gurkmeja, paprikapulver och chiliflakes (eller chilipulver). Rör om.
7. Häll i vattnet, sätt på ett lock och låt puttra på medelvärme i 15 minuter. Färdig att servera!

FoodByLaven

Bulgurpilaff
föregående
Bulgurpilaff i stekpanna
Linssoppa
nästa
Niskena / Kurdisk linssoppa
Bulgurpilaff
föregående
Bulgurpilaff i stekpanna
Linssoppa
nästa
Niskena / Kurdisk linssoppa

Lägg Till Din Kommentar

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.