0 0
Bulgurpilaff i stekpanna

Dela det på ditt sociala nätverk:

Eller så kan du bara kopiera och dela denna url

Bulgurpilaff i stekpanna

  • Portioner 4
  • Lätt

Tillvägagångssätt

Dela

Bulgurpilaff i stekpanna – Första gången jag lagade detta gjorde jag det på rester från bulgur som jag hade kokat i tomatsås och det blev väldigt gott. Du kan även byta ut bulgur mot ris, kikärtor mot bönor osv. Ta det som finns hemma och minska matsvinnet.

Ingredienser:
Bulgur för 4 personer
500 gram nötfärs
1 burk kikärtor (konserverade)
1 lök
Ett litet vitkålshuvud
2-3 dl hackade haricot verts (frysta)
1 msk tomatpuré
1 tsk gurkmeja
Ca 1 tsk paprikakrydda
Ca 0,5 tsk spiskummin
Vegeta allkrydda
Vitlökspeppar
Chiliflakes
Salt & svartpeppar
1 grönsaksbuljongtärning
Rapsolja

Gör så här:
1. Om du har bulgur rester så använd de eller koka upp med 1 msk tomatpuré och salt.
2. Hacka löken och stek glansig, lägg i gurkmeja och stek gyllene. Lägg i nötfärsen och stek till de smular sig.
3. Lägg i buljongtärningen och alla kryddor. Strimla vitkålen fint och rör ner, stek ihop till de mjuknar något.
4. Blanda ner de tinade haricot vertsen och de avrunna kikärtorna, stek ihop i någon minut. Tillsätt tomatpurén och rör om.
5. Lägg i bulguren i omgångar och rör om ordentligt, låt stekas ihop i ca 5 minuter så alla smaker blandas väl. Tillsätt mer kryddor vid behov. Servera med en god sallad!

FoodByLaven

Saffransfläta
föregående
Saffransflätor med mandelmassa och pistage
Sosis bandari
nästa
Sosis bandari
Saffransfläta
föregående
Saffransflätor med mandelmassa och pistage
Sosis bandari
nästa
Sosis bandari

Lägg Till Din Kommentar

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.