Background Image
0 0
Saffransflätor med mandelmassa och pistage

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Deg
5 dl Mjölk
50 gram Jäst - för söta degar
1 gram Saffran
1 tsk Strösocker
1 tsk Salt
1,5 dl Strösocker
15 dl Vetemjöl special
Fyllning
300 gram Smör Rumsvarmt
250 gram Mandelmassa
1 dl Pistagenötter Finhackade
1,5 msk Vaniljsocker
1 msk Strösocker
0,5 msk Mjölk
ca 5 droppar Hushållsfärg Grön
Pensling & dekoration
1 st Ägg
Pärlsocker
Pistagenötter
Sockerlag
1,5 dl Strösocker
1,5 dl Vatten

Saffransflätor med mandelmassa och pistage

  • Medium

Ingredients

  • Deg

  • Fyllning

  • Pensling & dekoration

  • Sockerlag

Directions

Share

Saffransflätor med mandelmassa & pistage – fyllningen är så god att jag gjorde färre bullar så jag kunde få äta den i fred ? degen är samma som till mina vaniljbullar så ni vet att den är en hit!

(P.s för veganska så byt ut mjölken till havredryck, använd mjölkfritt margarin & pensla med havredryck istället för ägg)

Gör så här:
* Smula jästen i en skål. Stöt saffran med 1 tsk strösocker. Värm mjölken till den är fingervarm, blanda i saffranet och häll över jästen. Rör tills den lösts upp.
* Tillsätt smör i bitar, socker, salt och mjölet. Arbeta degen väl i 15 minuter för hand eller 10 min i maskin. Täck skålen med plastfolie och låt sedan degen vila i 30 minuter .
* Gör fyllningen: Riv mandelmassa. Rör ihop smör, mandelmassa, socker, vaniljsocker, mjölk och pistagenötter. När du fått en smidig fyllning häller du i den gröna hushållsfärgen och rör om ordentligt.
*Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut till en avlång platta, bred på fyllning, greppa underdelen av degen och vik den över så att du får en halv vikning, greppa sedan överdelen på degen och vik över degen.
* Skär ut cirka 3 cm breda remsor på längden. Ta en remsa och dela på den så den får tre ben. Gör sedan en fläta av benen, kläm ihop änden försiktigt.
* Lägg bullarna på plåt med bakpapper, täck med bakduk och låt jäsa i 1 timme.
*Koka ihop strösocker och vatten till sockerlagen, se till att sockret löst sig helt och låt svalna.
* Pensla med uppvispat ägg, strö på pärlsocker och hackade pistagenötter, grädda mitt i ugnen på 225℃ i 10 min
*Pensla med sockerlagen. De du inte ska äta direkt låter du svalna på galler under duk & fryser in direkt.

Saffranflätorna

FoodByLaven

Pepparkaks cookies
previous
Pepparkaks cookies
Bulgurpilaff
next
Bulgurpilaff i stekpanna
Pepparkaks cookies
previous
Pepparkaks cookies
Bulgurpilaff
next
Bulgurpilaff i stekpanna

Add Your Comment

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.