Background Image
0 0
Ugnsbakad Kubba

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ugnsbakad Kubba

  • Serves 12
  • Medium

Directions

Share

Ugnsbakad Kubba – i vanliga fall ska dessa formas till bollar och friteras men här har ni en ny variant som inte alls är lika pillig att göra och inte lika fet men fantastiskt krispig och god ändå.

Ingredienser:
8 dl jasminris
500 gram nötfärs
1 lök gul
3 dl russin
4 dl hackad persilja
3 ägg
1,5-2 dl mandelspån
1 köttbuljongtärning
Salt & peppar
1 tsk spiskummin
1 tsk curry
1 msk gurkmeja till riset
1 tsk gurkmeja till löken
Rapsolja

Gör så här:
1. Sätt ugnen på max värme (ej grill). Hacka lök och persilja.
2. Skölj riset, lägg det i en kastrull. Tillsätt salt, ca 1 liter vatten och gurkmeja.
3. Blanda, lägg på ett lock och låt koka på medelvärme i 20 min. När riset är mjukt och lite klibbigt är det klart, det ska inte finnas någon vätska kvar och den ska inte vara mosig. Låt svalna helt. När riset svalnat ska den mosas till en ”deg” tillsammans med äggen. Använd maskin, verktyg eller knåda med händerna.
4. Häll olja i en djup panna och stek löken. När löken är glansig blandar du i 1 tsk gurkmeja.
5. Lägg i nötfärsen och stek till den smular sig. Smula i buljongtärningen och tillsätt alla kryddor.
6. Lägg i persiljan och mandel. Rör om så allt blandas. Tillsätt russinen, rör om. Låt stå på medelvärme till russinen mjuknat. Häll sedan över fyllningen på en tallrik, låt svalna.
7. Ta fram en muffinsplåt. Pensla med rikligt med olja. Ta en bit av riset. Rulla till en boll, och platta sedan ut, tryck ner degen i muffinsplåten, platta till och tryck upp på sidorna. häll i ca 1 msk med fyllningen och stäng sedan ihop risdegen, platta till och pensla med mer olja. Försök få degen tunn så du får plats med mycket fyllning. Upprepa till all deg & fyllning är slut. (Tips! Innan du börjar rulla kubban, ha en skål med kallt vatten för att doppa händerna så att degen inte fastnar.)
8.Ställ muffinsplåten i ugnen på nedre falsen, låt bakas i ca 15 min eller till de får en krispig yta. Ta ut, låt svalna något och lyft försiktigt över kubban med en sked på en tallrik. Servera omgående!

kubba

FoodByLaven

Kycklingfärs lasagne
previous
Kycklingfärs lasagne
Tapsi
next
Kurdisk tapsi med kyckling
Kycklingfärs lasagne
previous
Kycklingfärs lasagne
Tapsi
next
Kurdisk tapsi med kyckling

Add Your Comment

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.