• Hem
  • Linser
  • Niskena ba gezer / Linssoppa med morot
0 0
Niskena ba gezer / Linssoppa med morot

Dela det på ditt sociala nätverk:

Eller så kan du bara kopiera och dela denna url

Niskena ba gezer / Linssoppa med morot

  • Portioner 4
  • Lätt

Tillvägagångssätt

Dela

Kurdisk ”Niskena ba gezer” – linssoppa med morot. Här har jag rivit ner morötter i den klassiska kurdiska linssoppan och det blir fantastiskt gott. Den här lagar jag flera gånger i veckan och serverar till lunch med nybakat bröd eller som förrätt till våra kurdiska middagar. Ja, kort sagt så älskar vi den!

Ingredienser:
2 dl röda linser
1 dl grötris
1 gul lök
2 medelstora morötter
2 hönsbuljongtärningar
0,5 tsk gurkmeja
Salt & peppar
Chiliflakes
Ca 1,5 – 2 liter kokande vatten
Rapsolja
Färsk citronsaft

Gör så här:
1. Finhacka löken, skala och riv morötterna, skölj rent riset och linserna.
2. Häll olja i en kastrull och stek löken glansig, krydda med gurkmejan, rör ner morötterna och stek ihop någon minut. Blanda ner ris och linser.
3. Krydda med salt & peppar, smula i buljongtärningarna. Häll i vattnet, tillsätt chiliflakes och lägg på ett lock. Låt koka på medelvärme i ca 30 min.
4. Efter 30 min är soppan redo att serveras, blanda ner en skvätt färsk citronsaft, toppa med mer chiliflakes om du vill ha lite mer hetta.

Tips! För att få soppan vegansk byter du ut hönsbuljongtärningarna mot grönsaksbuljongtärningar.

FoodByLaven

Kyckling fasolia
föregående
Kyckling fasolia i ugn
Cake pops
nästa
Cake pops på ballerina kakor
Kyckling fasolia
föregående
Kyckling fasolia i ugn
Cake pops
nästa
Cake pops på ballerina kakor

Lägg Till Din Kommentar

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.