0 0
Kyckling fasolia i ugn

Dela det på ditt sociala nätverk:

Eller så kan du bara kopiera och dela denna url

Kyckling fasolia i ugn

  • Portioner 4
  • Lätt

Tillvägagångssätt

Dela

Kurdisk inspirerad ”Kyckling fasolia” i ugn med grönsaker – fasolia är en gryta på lamm och vita bönor men här har jag gjort en tvist på den och använder kyckling istället samt tillsätter grönsaker, dessutom bakas allt ihop i ugnen. Väldigt gott och enkelt recept!

Ingredienser:
850 gram kycklingklubba
2 burkar stora vita bönor (á 380 gram)
1 dl tomatpuré
Ca 0,5 liter vatten
1 tsk 7 kryddor
0,5 tsk gurkmeja
1 tsk paprika
1 krm chiliflakes
1 hönsbuljongtärning
Salt
1 lök
2 vitlöksklyftor
1 zucchini
1 röd paprika
1 orange paprika
Rapsolja

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Dela kycklingen i 2 bitar. Hacka lök och vitlök. Skär resten av grönsakerna i valfri storlek.
3. Lägg kycklingen i en ugnsform, marinera med alla kryddor, lägg i lök och vitlök, ringla över lite olja. Ställ formen i mitten av ugnen i ca 15 min.
4. Ta ut formen och lyft över kycklingen på en tallrik. Sänk värmen i ugnen till 200 grader. Blanda ner grönsakerna i formen och rör runt. Tillsätt de avrunna bönorna.
5. I en separat skål, rör ihop tomatpuré, vatten buljongtärningen så du får en tomatsås. Häll såsen över grönsakerna och bönorna, rör runt.
6. Lägg tillbaka kycklingen i formen. Ringla över lite mer olja och placera i ugnen i ca 45 min. Ta ut och servera med ris.

FoodByLaven

Shaabiyat
föregående
Shaabiyat knyten
Linssoppa
nästa
Niskena ba gezer / Linssoppa med morot
Shaabiyat
föregående
Shaabiyat knyten
Linssoppa
nästa
Niskena ba gezer / Linssoppa med morot

Lägg Till Din Kommentar

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.