• Hem
  • Gryta
  • Linsbolognese med smaker från mellanöstern
0 0
Linsbolognese med smaker från mellanöstern

Dela det på ditt sociala nätverk:

Eller så kan du bara kopiera och dela denna url

Ingredienser

Justera Portioner:
2,5 dl Röda linser Torkade
1 st Lök - gul
2 klyftor Vitlök
1 st Sivri peppar
0.7 dl Tomatpuré
0.3 dl Paprikapuré
2 burkar (á 400gram) Krossade tomater
1 st Grönsaksbuljongtärning
0.5 tsk Gurkmeja - krydda
Chiliflakes
1 tsk Sju kryddor (kryddmix)
0.5 msk Persilja - torkad
0.5 tsk Svartpeppar
Rapsolja
Salt
ca 3 dl Vatten - kokt
Till garnering Persilja - färsk
Till garnering Parmesanost

Linsbolognese med smaker från mellanöstern

  • 25 min
  • Portioner 6
  • Lätt

Ingredienser

Tillvägagångssätt

Dela

Linsbolognese med smaker från mellanöstern – Världens enklaste recept och fantastisk gott. Jag äter gärna veganskt några dagar i veckan dock brukar maken inte gilla det lika mycket men den här rätten klagar inte ens han inte på, man saknar inte köttet alls. Jag har toppat med parmesanost men uteslut det om du vill ha en helt vegansk rätt.

Tips: På mitt Instagram konto finns detta recept sparat som en steg för steg videotutorial.

Gör så här:

  1. Hacka lök, vitlök och sivri paprikan.
  2. Häll olja i en kastrull, stek löken glansig.
  3. Blanda ner kryddor, vitlök, paprika och torkad persilja, rör om och låt fräsas ihop.
  4. Tillsätt tomatpurén och paprikapurén, rör om och blanda ner linserna.
  5. Smula i buljongtärningen, salta, och häll i de krossade tomaterna. Tillsätt vatten och låt koka på medelvärme under lock i 10 minuter.
  6. Ta bort locket och låt puttra på svag värme i ytterligare 15 minuter.
  7. Servera med valfri pasta och toppa med färsk persilja och parmesanost.

linsbolognese

FoodByLaven

cake pops
föregående
Cake pops med saffran och vitchoklad
Kunafa
nästa
French toast kunafa
cake pops
föregående
Cake pops med saffran och vitchoklad
Kunafa
nästa
French toast kunafa

Lägg Till Din Kommentar

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.