0 0
Shorbaw sawar / Bulgursoppa

Dela det på ditt sociala nätverk:

Eller så kan du bara kopiera och dela denna url

Shorbaw sawar / Bulgursoppa

  • Lätt

Ingredienser

Tillvägagångssätt

Dela

Shorbaw sawar – ”Shorbaw” är på kurdiska något mellan soppa och gryta, det är större bitar i samt något matigare som en gryta men äts som soppa med bröd. ”Sawar” betyder bulgur och detta är mitt recept på ”shorbaw sawar” med kyckling och potatis. Superenkel och väldigt god, toppa med salladslök och njut med bröd!

Gör så här:
1. Hacka löken, skär potatisarna i tärningar.
2. Häll olja i en kastrull, lägg i löken och stek glansig. Tillsätt gurkmeja.
3. Lägg i kycklingdelarna och bryn lite lätt på bägge sidorna. Tillsätt salt, peppar och chilikrydda.
4. Smula i buljongtärningarna och häll i hett vatten. Lägg på ett lock och låt koka i 30 min.
5. Efter 30 min blandar du ner potatisen, lägg tillbaka locket och låt koka i 15 min.
6. Efter 15 min, rör ner bulguren, på med locket igen och låt koka i ytterligare 15 min.
7. När den kokat i 1 timme totalt är den redo att serveras, toppa med salladslök precis innan servering.

FoodByLaven

Kalkonvingar
föregående
Ugnsstekta kalkonvingar
Saffransbullar
nästa
Saffransbullar med vaniljfyllning
Kalkonvingar
föregående
Ugnsstekta kalkonvingar
Saffransbullar
nästa
Saffransbullar med vaniljfyllning

Lägg Till Din Kommentar

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.