Background Image
0 0
Saffransbullar med vaniljfyllning

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Deg
5 dl Mjölk
50 gram Jäst - för söta degar Färsk
1 gram Saffran
200 gram Smör Rumsvarmt
1 tsk Strösocker
1,5 dl Strösocker
15 dl Vetemjöl special
1 tsk Salt
Fyllning
300 gram Smör
1 dl Strösocker
4,5 msk Vaniljsocker
Pensling och dekoration
1 st Ägg
Pärlsocker
Sockerlag
1 dl Strösocker
1 dl Vatten

Saffransbullar med vaniljfyllning

  • Medium

Ingredients

  • Deg

  • Fyllning

  • Pensling och dekoration

  • Sockerlag

Directions

Share

Saffransbullar med vaniljfyllning, samma recept som jag haft i flera år den enda justering jag gjort på senare dar är att jag penslar de med sockerlag. Dessa blir otroligt saftiga och goda och receptet är även det enkelt och ger ca 25-30 bullar.

Tips: för veganska bullar så byt ut mjölken till havredryck, använd mjölkfritt margarin och pensla med havredryck istället för ägg)

Gör så här:

  1. Smula jästen i en skål. Stöt saffran med 1 tsk strösocker. Värm mjölken till den är fingervarm, blanda i saffranet och häll över jästen. Rör tills den lösts upp.
  2. Tillsätt smör i bitar, socker, salt och mjölet. Arbeta degen väl i 15 minuter för hand eller 10 min i maskin. Täck skålen med plastfolie och låt sedan degen vila i 30 minuter .
  3. Gör fyllningen: Rör ihop smör, socker och vaniljsocker. Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut till en avlång platta, bred på fyllning och vik på mitten. Kavla den försiktigt så den blir lite plattare och luftbubblor försvinner.
  4. Skär ut cirka 2 cm breda remsor på längden. Ta en remsa och dela på den så den får två ben. Snurra de två benen runt varann och sen rulla in sedan “flätan” till en snurra, vik in änden och fäst den undertill.
  5. Lägg bullarna i form eller på plåt med bakpapper, täck med bakduk och låt jäsa i 1 timme.
  6. Koka ihop strösocker och vatten till sockerlagen, se till att sockret löst sig helt och låt svalna.
  7. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker, grädda mitt i ugnen på 225 grader i 10 minuter.
  8. Pensla med sockerlagen. Servera varm eller ljummen. De du inte ska äta direkt låter du svalna under duk och fryser in direkt.

saffransbulle

FoodByLaven

Bulgursoppa
previous
Shorbaw sawar / Bulgursoppa
Lussebullar
next
Lussebullar
Bulgursoppa
previous
Shorbaw sawar / Bulgursoppa
Lussebullar
next
Lussebullar

Add Your Comment

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.