Background Image
0 0
Ugnsstekta kalkonvingar

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

4 st Kalkonvingar
3-4 st Lök - gul Mellanstora
1 hel Vitlök
4 klyftor Vitlök
0.5 tsk Gurkmeja - krydda
1 tsk Paprika - krydda
Salt
25 gram Smör

Ugnsstekta kalkonvingar

  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Ugnsstekta kalkonvingar (Bali qal på kurdiska) ett väldigt enkelt recept som sköter sig självt i ugnen. I det kurdiska köket så serveras detta till ris och sallad men det är precis lika gott till potatis eller bulgur.

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 250 grader
2. Smörj en ugnsplåt med en klick av smöret. Använd resten till att smörja vingarna tillsammans med salt, gurkmeja och paprika.
3. Gör ett litet snitt i varje vinges tjockaste del, tryck in en skalad vitlöksklyfta.
4. Lägg vingarna i plåten tillsammans med löken och vitlöken. Täck med folie och ställ i ugnen på 250 grader i 15 min, sänk sedan till 220 grader i 1 timme. Ta bort folien och låt stå i ytterligare 30 minuter och sen är det bara att servera med valfritt tillbehör

FoodByLaven

Saffranspannkakor
previous
Saffranspannkakor med smak av mellanöstern
Bulgursoppa
next
Shorbaw sawar / Bulgursoppa
Saffranspannkakor
previous
Saffranspannkakor med smak av mellanöstern
Bulgursoppa
next
Shorbaw sawar / Bulgursoppa

Add Your Comment

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.