Ingredients
-
Pannkakor
-
3 dl Vetemjöl
-
3 st Ägg
-
6 dl Mjölk
-
0.5 gram Saffran
-
2 msk Smör
-
0.5 tsk Salt
-
2.5 tsk Strösocker
-
Till stekning Smör
-
Grädde
-
2.5 dl Vispgrädde
-
2 krm KardemummaMalen
-
Sirap
-
Ljus sirap
-
ev. som smaksättning Rosenvatten
-
Topping
-
Mandelspån
-
Valfri sort Bär
Directions
Saffranspannkakor med kardemummagrädde, sirap med rosenvatten, rostad mandel och bär. En svensk klassiker som har fått en liten touch av mellanöstern. Receptet är mer brunch/dessert än en måltid skulle jag vilja påstå men du kan steka saffranspannkakor och servera de på klassiskt vis med grädde & sylt, det blir väldigt gott det också!
Gör så här
- Stöt saffran med strösocker. Smält smöret och blanda ner saffran.
- Vispa ihop mjöl, ägg och hälften av mjölken till en smidig smet utan klumpar.
- Tillsätt resten av mjölken, det smälta smöret och salt. Låt svälla i ca 20 minuter.
- Stek pannkakorna (på bägge sidorna) i het stekpanna.
- Häll grädde och och kardemumma i en skål, vispa upp.
- Rosta mandeln. Blanda ut sirap med rosenvatten (valfritt).
- Lägg pannkakan på en tallrik, lägg på en klick grädde, toppa med mandlar och bär, avsluta med att ringla över sirapen. Servera omgående.