• Hem
  • Dessert
  • Saffranspannkakor med smak av mellanöstern
0 0
Saffranspannkakor med smak av mellanöstern

Dela det på ditt sociala nätverk:

Eller så kan du bara kopiera och dela denna url

Ingredienser

Pannkakor
3 dl Vetemjöl
3 st Ägg
6 dl Mjölk
0.5 gram Saffran
2 msk Smör
0.5 tsk Salt
2.5 tsk Strösocker
Till stekning Smör
Grädde
2.5 dl Vispgrädde
2 krm Kardemumma Malen
Sirap
Ljus sirap
ev. som smaksättning Rosenvatten
Topping
Mandelspån
Valfri sort Bär

Saffranspannkakor med smak av mellanöstern

  • Medel

Ingredienser

  • Pannkakor

  • Grädde

  • Sirap

  • Topping

Tillvägagångssätt

Dela

Saffranspannkakor med kardemummagrädde, sirap med rosenvatten, rostad mandel och bär. En svensk klassiker som har fått en liten touch av mellanöstern. Receptet är mer brunch/dessert än en måltid skulle jag vilja påstå men du kan steka saffranspannkakor och servera de på klassiskt vis med grädde & sylt, det blir väldigt gott det också!

Gör så här

  1. Stöt saffran med strösocker. Smält smöret och blanda ner saffran.
  2. Vispa ihop mjöl, ägg och hälften av mjölken till en smidig smet utan klumpar.
  3. Tillsätt resten av mjölken, det smälta smöret och salt. Låt svälla i ca 20 minuter.
  4. Stek pannkakorna (på bägge sidorna) i het stekpanna.
  5. Häll grädde och och kardemumma i en skål, vispa upp.
  6. Rosta mandeln. Blanda ut sirap med rosenvatten (valfritt).
  7. Lägg pannkakan på en tallrik, lägg på en klick grädde, toppa med mandlar och bär, avsluta med att ringla över sirapen. Servera omgående.

FoodByLaven

Salad shirazi
föregående
Persisk salad shirazi
Kalkonvingar
nästa
Ugnsstekta kalkonvingar
Salad shirazi
föregående
Persisk salad shirazi
Kalkonvingar
nästa
Ugnsstekta kalkonvingar

Lägg Till Din Kommentar

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.