Background Image
0 0
Saffranspannkakor med smak av mellanöstern

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Pannkakor
3 dl Vetemjöl
3 st Ägg
6 dl Mjölk
0.5 gram Saffran
2 msk Smör
0.5 tsk Salt
2.5 tsk Strösocker
Till stekning Smör
Grädde
2.5 dl Vispgrädde
2 krm Kardemumma Malen
Sirap
Ljus sirap
ev. som smaksättning Rosenvatten
Topping
Mandelspån
Valfri sort Bär

Saffranspannkakor med smak av mellanöstern

  • Medium

Ingredients

  • Pannkakor

  • Grädde

  • Sirap

  • Topping

Directions

Share

Saffranspannkakor med kardemummagrädde, sirap med rosenvatten, rostad mandel och bär. En svensk klassiker som har fått en liten touch av mellanöstern. Receptet är mer brunch/dessert än en måltid skulle jag vilja påstå men du kan steka saffranspannkakor och servera de på klassiskt vis med grädde & sylt, det blir väldigt gott det också!

Gör så här

  1. Stöt saffran med strösocker. Smält smöret och blanda ner saffran.
  2. Vispa ihop mjöl, ägg och hälften av mjölken till en smidig smet utan klumpar.
  3. Tillsätt resten av mjölken, det smälta smöret och salt. Låt svälla i ca 20 minuter.
  4. Stek pannkakorna (på bägge sidorna) i het stekpanna.
  5. Häll grädde och och kardemumma i en skål, vispa upp.
  6. Rosta mandeln. Blanda ut sirap med rosenvatten (valfritt).
  7. Lägg pannkakan på en tallrik, lägg på en klick grädde, toppa med mandlar och bär, avsluta med att ringla över sirapen. Servera omgående.

FoodByLaven

Salad shirazi
previous
Persisk salad shirazi
Kalkonvingar
next
Ugnsstekta kalkonvingar
Salad shirazi
previous
Persisk salad shirazi
Kalkonvingar
next
Ugnsstekta kalkonvingar

Add Your Comment

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.