Background Image
0 0
Söta glasnudlar/Paloda

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
100 gram Glasnudlar
4,5 dl Strösocker
1 msk Rosenvatten
1 liter Vatten Till sockerlag
Riklig mängd Vatten För blötläggning samt kokning

Söta glasnudlar/Paloda

  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Paloda eller faloodeh som den också heter är en efterrätt på glasnudlar som serveras till glass. Om du trodde att man inte kan göra dessert av nudlar så har du här bevis på att det inte stämmer. Det här är i särklass min absoluta favorit, än idag så ordnar min mamma paloda till mig på mina födelsedagar just för att hon vet hur mycket jag älskar det. Nudlar blir kokas i sockerlag och smaksätts med rosenvatten så de blir härligt söta. Gällande vilket märke som du ska använda så spelar det ingen större roll så länge det är glasnudlar men jag föredrar Santa Marias. Om du nu inte tycker om rosenvatten kan du ersätta det med apelsinblom, fläder eller annan smaksättning som du själv gillar.

Gör så här:

  1. Börja med att klippa nudlarna på mitten om de är väldigt långa.
  2. Blötlägg nudlarna i kallt vatten i 5 min. Koka sedan upp de i rikligt med vatten i 3 min, häll av i ett durkslag och skölj de med kallt vatten.
  3. Koka 1 liter vatten och socker, när det kokat i 2 min efter att sockret lösts upp så blandar du ner nudlarna och kokar i ytterligare 1 min.
  4. Ta bort från plattan och häll i rosenvattnet. Ställ kallt i minst 3 timmar.
  5. Serveras kall med glass. Jag har garnerat med macarons och rosenblad (valfritt).

Tips! Om man vill bryta av det söta är det gott med en skvätt citronsaft till.

Paloda

 

FoodByLaven

Ris med vitkål
previous
Ris med vitkål / Kalam plaw
Sea bass
next
Sea bass med sumak
Ris med vitkål
previous
Ris med vitkål / Kalam plaw
Sea bass
next
Sea bass med sumak

Add Your Comment

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.