0 0
Sea bass med sumak

Dela det på ditt sociala nätverk:

Eller så kan du bara kopiera och dela denna url

Ingredienser

Justera Portioner:
2 st Sea bass
3 st Lök - gul
2 st Citron
10 st Plommontomater
2 st Sivri peppar
1,5 msk Sumak
Salt & Peppar
1 msk Rapsolja

Sea bass med sumak

  • Portioner 4
  • Lätt

Ingredienser

Tillvägagångssätt

Dela

Färsk fisk, i detta fall sea bass, smaksatt med salt, sumak och svartpeppar. Att krydda fisk med sumak är väldigt vanligt i det kurdiska köket och om du någonsin provat så vet du varför, kombon är oslagbar. I det här receptet har jag grillat fisken i ugnen på en bädd av grönsaker, det är både enkelt och gott.

Tips: På mitt Instagram konto finns detta recept som steg för steg video.

Gör så här:

  1. Börja med att fjälla och rensa fisken, skölj av och torka rent med hushållspapper.
  2. Sätt ugnen på grillfunktion.
  3. Skiva lök, citron och tomater.
  4. Ta fram en ugnsform, klä med grillfolie och placera grönsakerna i formen.
  5. Blanda ihop sumak, salt, peppar och olja till en marinad.
  6. Gör 3 snitt på ena sidan och fisken och rubba sedan in marinaden både på utsidan och insidan av fisken.
  7. Placera fiskarna över grönsakerna i formen.
  8. Ställ formen mitt i ugnen på grillfunktion i 15 minuten, sänk sedan till 230 grader och låt stå i ytterligare 15 min.
  9. Ta ut och servera omgående, gärna till ris.

Jag har garnerat med koriander men det är ett valfritt moment.

 

FoodByLaven

Paloda
föregående
Söta glasnudlar/Paloda
Makaroni
nästa
Makaroni/Spaghetti på Mellanösterns vis
Paloda
föregående
Söta glasnudlar/Paloda
Makaroni
nästa
Makaroni/Spaghetti på Mellanösterns vis

Lägg Till Din Kommentar

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.