0 0
Rissoppa / Soobi brinj

Dela det på ditt sociala nätverk:

Eller så kan du bara kopiera och dela denna url

Ingredienser

Justera Portioner:
2 dl Ris - jasmin
2 st Morot
2 st Selleristjälk
1 st Paprika - röd
1 st Lök - gul
1/2 Citron Endast saften
1 st Grönsaksbuljongtärning
1 nypa Gurkmeja - krydda
Salt & Peppar
Rapsolja
2 liter Vatten - kokt

Rissoppa / Soobi brinj

  • 30 min
  • Portioner 4
  • Lätt

Ingredienser

Tillvägagångssätt

Dela

Soobi brinj – Kurdisk rissoppa med grönsaker. Enkel, god, matig, vegansk och klar på ca 20 minuter. Ja bättre än så blir det inte.

Tips: På mitt Instagram- samt youtube konto finns detta recept sparat som en steg för steg videotutorial. Se nedan för att titta på klippet.

Gör så här:

  1. Hacka lök, paprika och selleri. Skala och skär morötterna i tärningar.
  2. Skölj rent riset.
  3. Häll olja i en kastrull, lägg i löken och stek glansig. Tillsätt gurkmejan och rör om.
  4. Lägg i resten av grönsakerna, rör om och tillsätt salt & peppar, stek i någon minut.
  5. Blanda ner riset och rör om, smula i buljongtärningen och häll i vatten.
  6. Lägg på locket och låt koka på medelvärme i 20 minuter eller till riset är mjukt.
  7. När soppan har kokat klar så pressa i citronsaften och servera.

Rissoppan

FoodByLaven

Grillade persikor
föregående
Grillade persikor
Spaghetti
nästa
Spaghetti och köttfärssås med kurdiska smaker
Grillade persikor
föregående
Grillade persikor
Spaghetti
nästa
Spaghetti och köttfärssås med kurdiska smaker

Lägg Till Din Kommentar

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.