• Hem
  • Kött
  • Spaghetti och köttfärssås med kurdiska smaker
0 0
Spaghetti och köttfärssås med kurdiska smaker

Dela det på ditt sociala nätverk:

Eller så kan du bara kopiera och dela denna url

Spaghetti och köttfärssås med kurdiska smaker

  • Portioner 4
  • Lätt

Tillvägagångssätt

Dela

Spaghetti och köttfärssås med kurdiska smaker – Ja du läste rätt kurdiska smaker, jag har i saffran, kanel och rosvatten och det blir en helt ny smakupplevelse på denna annars klassiska rätt.

Tips: på mitt Instagram konto finns detta recept sparat som en steg för steg videotutorial.

Ingredienser:
500 gram nötfärs
350 gram spaghetti
1 lök
1 vitlöksklyfta
1 morot
2-3 msk tomatpuré
800 gram passerade tomater
0,5 gram saffran upplöst i 4 msk kokande vatten
1 tsk gurkmeja till löken
2 tsk gurkmeja till pastavatten
0,5 tsk kanel
En skvätt/valfri mängd av rosenvatten
Rapsolja
Salt & peppar
Parmesanost
Persilja
Ca 3 dl kokande vatten till köttfärssåsen
Ca 3-4 liter vatten till pasta

Gör så här:

  1. Börja med att blanda saffran med vattnet, täck med lock och låt dra sig.
  2. Hacka lök och vitlök, skala och grovriv moroten.
  3. Stek löken glansig i en kastrull, tillsätt gurkmeja och stek gyllene.
  4. Blanda ner vitlök och lägg i färsen, stek till färsen smular sig. Blanda ner moroten och stek ihop.
  5. Lägg i tomatpurén och rör om. Häll i saffransvattnet och blanda väl. Häll i rosenvattnet.
  6. Rör ner de passerade tomaterna och vatten. Tillsätt salt, peppar och kanel. Låt puttra på medelvärme.
  7. I en separat kastrull, koka upp vatten till pastan. Tillsätt salt och gurkmeja.
  8. Häll i pastan och koka al dente. Innan du häller av pastan så häll ca 3-4 msk pastavattnet i köttfärssåsen. Häll av pastan i ett durkslag.
  9. Blanda ner spaghettin i köttfärssåsen och rör försiktigt runt. Ringla över lite olja. Låt den stå på svag värme och dra sig i 2-3 minuter.
  10. Servera pastan, toppa med riven parmesanost och färsk persilja.

FoodByLaven

Rissoppa
föregående
Rissoppa / Soobi brinj
Shishagosht
nästa
Lammentrecôte på spett
Rissoppa
föregående
Rissoppa / Soobi brinj
Shishagosht
nästa
Lammentrecôte på spett

Lägg Till Din Kommentar

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.