0 0
Muhallabi med saffran

Dela det på ditt sociala nätverk:

Eller så kan du bara kopiera och dela denna url

Muhallabi med saffran

  • Lätt

Tillvägagångssätt

Dela

Muhallabi med saffran – muhallabi är en krämig pudding från mellanöstern. En efterrätt som du inte kan misslyckas med då den är superenkel att koka ihop och nu inför juletider har jag blandat ner saffran i den.

RECEPT (12 portioner)
5 dl vispgrädde
5 dl mjölk (röd)
1,25 dl strösocker
6 msk majsstärkelse
1 gram saffran (2pkt)
1 msk rosenvatten (går att utesluta)
Kanel
Pistagenötter
Gör så här:
1) I en kastrull, vispa ihop alla ingredienser förutom rosenvattnet. Koka upp under omrörning, sänk sedan värmen och fortsätt röra om till den blir tjock i konsistensen.
2) Ta bort från värmen, blanda ner rosenvattnet och fördela sedan i portionsskålar.
3) Låt svalna och ställ sedan kallt i minst 3 timmar. Strö på kanel och pistagenötter, servera kall. Den klarar sig fint i kylskåpet i 3 dagar.

FoodByLaven

Biryani
föregående
Ugnsbakad biryani
Lahmacun
nästa
Lahmacun – tunna pizzor
Biryani
föregående
Ugnsbakad biryani
Lahmacun
nästa
Lahmacun – tunna pizzor

Lägg Till Din Kommentar

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.