Background Image
0 0
Ugnsbakad biryani

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ugnsbakad biryani

  • Medium

Directions

Share

Ugnsbakad biryani – vid det här laget vet ni att jag älskar ”one tray dishes” och den här är inget undantag. Ett väldigt förenklat sätt att laga biryani på. Biryani krydda finns i välsorterade mataffärer samt orientaliska matbutiker.

Ingredienser;
6 dl basmatiris
4 kycklingklubbor
1 lök
2 morötter
3 dl ärtor
1 tsk gurkmeja
0,5 tsk paprika
3 msk biryanikrydda
2 hönsbuljongtärningar
Salt & peppar
Rapsolja
Ca 0.7 liter vatten
Cashewnötter
Russin
Persilja

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Dela kycklingklubborna i 2 delar. Skölj rent och torka med hushållspapper. Lägg i en ugnsform.
3. Hacka löken och morötterna.
4. Lägg kycklingen i en ugnsform. Ringla över olja. Marinera med salt, peppar, gurkmeja, paprika och hälften av biryanikryddan. Rör ner lök och morötter. Placera i ugnen i 15 min.
5. Undertiden sköljer du rent riset noga, vattnet ska vara helt klart och inte grumligt.
6. Ta ut ugnsformen, sänk värmen i ugnen till 200 grader.
7. Lyft över kycklingen på en tallrik, häll över ris och ärtor i ugnsformen. Tillsätt resten av biryanikryddan och salt, rör om. Spä ut buljongtärningarna med 0,5 liter vatten och häll över riset, rör runt.
8. Placera kycklingen på riset, täck med ugnsfolie och ställ i ugnen i 20 min.
9. Ta ut formen, smaka av och tillsätt mer vatten vid behov. Ställ tillbaka med folie i ca 15 min. Ta ut igen, ringla över lite olja, ställ tillbaka i ugnen utan folie i ca 5 min så att kycklingen får en fin färg.
10. Under tiden steker du russin och cashewnötter i lite olja. Ca 30 sekunder räcker.
11. Ta ut biryanin från ugnen, toppa med russin och nötter, garnera med persilja. Servera med en god sallad!

FoodByLaven

Marmelad
previous
Kvitten marmelad
Muhallabi
next
Muhallabi med saffran
Marmelad
previous
Kvitten marmelad
Muhallabi
next
Muhallabi med saffran

Add Your Comment

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.