Background Image
1 1
Lahmacun – tunna pizzor

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Lahmacun – tunna pizzor

  • Easy

Directions

Share

Lahmacun- tunna köttfärspizzor som även heter lahm bi ajin och är väldigt populära runtom mellanöstern, vilket är förståligt då de är himmelskt goda & jag vågar påstå att min fyllning är en av de allra bästa!

Degen:
5,5 dl ljummet vatten
0.5 dl mjölk (rumstemp)
50 färsk jäst
4 msk rapsolja
Ca 18 dl vetemjöl special
4 tsk salt
2 tsk socker

Fyllning
800 gram nötfärs (eller lammfärs)
2 stora gul lök
3 vitlöksklyftor
4 sivri paprika eller dolma paprika, alt. 2 vanlig grön paprika
7 st tomater
4 dl finhackad persilja
2,5 msk paprikapuré
2 msk tomatpuré
1 dl rapsolja
1 tsk gurkmeja
2 tsk spiskummin
2 tsk paprika
1 tsk chiliflakes eller pulbiber
Salt

Gör så här:
1. Rör ut jästen med ljummet vatten, blanda sedan i mjölk & olja. Tillsätt övriga ingredienser till degen, knåda ordentligt, ca 15 min för hand/10 min i maskin. Tillsätt mer mjöl eller vatten vid behov, du vill få en smidig & lättarbetad deg. Täck med plastfolie & låt jäsa i 1h.
2. Ta fram en skål och lägg i nötfärsen.
3. Finhacka alla grönsaker eller kör i matberedaren men kör varje sorts grönsak separat och inte samtidigt. Efter att du lagt tomaterna i matberedaren låter du de rinna av i en sil en stund. Blanda sedan alla grönsaker med färsen.
4. Tillsätt kryddor, olja, tomatpuré & paprikapuré. Blanda ihop ordentligt. Täck med folie & låt fyllningen vila i 10 min.
5. Ta ut degen på ett mjölat bord & tryck ut ca 14 bollar, täck med en bakduk & låt vila i 10 min.
6. Värm ugnen till 225°, lägg bakpapper på en plåt.
7. Kavla ut en boll i taget väldigt tunt. Lyft över degen på plåten. Lägg över ca 2 msk av färsröran & platta ut det med undersidan av en sked. Snåla inte med fyllningen då den drar ihop sig i ugnen.
8. Grädda de på sista gallret nedifrån i ca 10 min. Lyft på pizzan med en stekspade för att se om den är färdiggräddad (den ska ha fått färg).
9. Servera omgående tillsammans med yoghurt, valfria grönsaker, örter & rulla ihop som en wrap eller servera som pizza.
Tips:Tittar ni på mitt allra första inlägg här ser ni att jag gjort lahmacun på tortillabröd & det blir väldigt gott det med om man inte orkar/vill göra egen deg. Använder faktiskt oftast tortillabröd för att det är så smidigt & gott

FoodByLaven

Muhallabi
previous
Muhallabi med saffran
Risgrynsgröt
next
Risgrynsgröt
Muhallabi
previous
Muhallabi med saffran
Risgrynsgröt
next
Risgrynsgröt

Add Your Comment

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.