0 0
Risgrynsgröt

Dela det på ditt sociala nätverk:

Eller så kan du bara kopiera och dela denna url

Risgrynsgröt

  • Portioner 4
  • Lätt

Tillvägagångssätt

Dela

Risgrynsgröt – eller tomtegröt som det även kallas. Min är familjens favorit på julbordet och varje år börjar vi först med en grötlunch tillsammans. Min hemlighet är att jag har vaniljsocker i gröten och att jag toppar den med tomtemix, ni vet sån där kanelblandning man fick i skolan som man trodde bara bestod av kanel och socker men nej nej, den innehåller även florsocker och jag har även en till ingrediens för ännu godare smak. Ibland låter jag även gröten koka långsamt i ugnen men just på julafton hinner jag faktiskt inte med det så ni får receptet jag brukar använda på julafton.

RECEPT:
Gröt:
* 2 1⁄2 dl grötris
* 5 dl vatten
* 2 msk smör
* 1 tsk salt
* 8-10 dl mjölk
* 1 msk strösocker
* 0,5 msk vaniljsocker
Tomtemix
* Strösocker
* Kanel
* Florsocker
* Kardemumma

Gör så här
* Blanda ris, vatten, smör och salt i en stor tjockbottnad kastrull. Låt koka på svag värme ca 10 min.
* Tillsätt mjölk, strösocker och vaniljsocker under omrörning.
* Låt gröten koka på mycket svag värme, nästan så den bara sjuds, under lock i 30-40 min. Späd med mer mjölk om gröten blir för tjock.
* Servera med mjölk och tomtemix!

FoodByLaven

Lahmacun
föregående
Lahmacun – tunna pizzor
Samoun
nästa
Samoun xr – Kurdiska frallor
Lahmacun
föregående
Lahmacun – tunna pizzor
Samoun
nästa
Samoun xr – Kurdiska frallor

Lägg Till Din Kommentar

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.