• Hem
  • Lamm
  • Lammlägg med smak av mellanöstern
0 0
Lammlägg med smak av mellanöstern

Dela det på ditt sociala nätverk:

Eller så kan du bara kopiera och dela denna url

Lammlägg med smak av mellanöstern

  • Portioner 3
  • Lätt

Tillvägagångssätt

Dela

Lammlägg med smak av mellanöstern – ett av mina populäraste recept på kurdisk qozi, lammet blir otroligt mört och köttet faller av benet. Servera gärna med ris.

Tips: på mitt Instagram konto finns detta recept sparat som en steg för steg videotutorial.

Recept:

3 lammlägg
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
4 lagerblad
1 medelstark chili
2 köttbuljongtärningar
1 grönsaksbuljongtärning
2 tsk gurkmeja
1 tsk torkad koriander
1 tsk kanel
1 tsk spiskummin
1 tsk paprikakrydda
2 tsk rostad vitlök & peppar krydda
Salt & peppar
Rapsolja
Ca 0,5 liter Vatten

Gör så här:

  1. Häll olja i en ugnssäker form, lägg i strimlad lök och vitlöksklyftorna. Krydda med gurkmeja och rör om.
  2. Placera lammläggen över löken, tillsätt alla kryddor, chili och lagerblad.
  3. Smula i buljongtärningarna och häll över hett vatten.
  4. Täck med folie eller lock, ställ i ugnen på 190 grader i minst 3h, gärna upp till 6h. Den sista kvarten kan du ta bort folien och öka värmen så du får en fin stekyta.
  5. Garnera med persilja och servera till ris.

FoodByLaven

Baklava
föregående
Kurdisk baklava
Nötfärsgryta
nästa
Kurdisk nötfärsgryta med gröna bönor
Baklava
föregående
Kurdisk baklava
Nötfärsgryta
nästa
Kurdisk nötfärsgryta med gröna bönor

Lägg Till Din Kommentar

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.