0 0
Kurdisk nötfärsgryta med gröna bönor

Dela det på ditt sociala nätverk:

Eller så kan du bara kopiera och dela denna url

Kurdisk nötfärsgryta med gröna bönor

  • Portioner 4
  • Lätt

Tillvägagångssätt

Dela

Khorisht qima ba lobia – är en kurdisk köttfärsgryta med gröna bönor. Smakrik och mustig, traditionellt serveras den till ris men den är lika god till potatis eller pasta. Receptet kommer här:

500 gram nötfärs
200 gram gröna bönor
1 lök
2 vitlöksklyftor
2,5 msk tomatpuré
1 tsk gurkmeja
2 tsk paprikakrydda
1 tsk spiskummin
0,5 tsk kanel
0,5 tsk chiliflakes
Salt & svartpeppar
1 grönsaksbuljongtärning
Ca 0,5 liter hett vatten
Rapsolja

Gör så här:
1. Hacka lök och vitlök. Häll olja i en djup panna, stek löken glansig. Tillsätt gurkmeja och stek gyllene.
2. Blanda ner vitlöken, stek ihop i några sekunder. Lägg i nötfärsen och stek till den smular sig.
3. Blanda ner bönorna och tomatpurén, stek i några minuter.
4. Tillsätt alla kryddor och buljongtärningen, rör runt ordentligt och häll i hett vatten. Låt koka upp och sedan puttra på medelvärme i 30 minuter.
5. Smaka av, tillsätt mer vatten vid behov och låt i så fall puttra en stund till. När den är klar så servera med ris.

FoodByLaven

Lammlägg
föregående
Lammlägg med smak av mellanöstern
Röda inlagda grönsaker
nästa
Trshiat soor – Kurdiska inlagda grönsaker
Lammlägg
föregående
Lammlägg med smak av mellanöstern
Röda inlagda grönsaker
nästa
Trshiat soor – Kurdiska inlagda grönsaker

Lägg Till Din Kommentar

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.