Background Image
0 0
Trshiat soor – Kurdiska inlagda grönsaker

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Trshiat soor – Kurdiska inlagda grönsaker

  • Easy

Directions

Share

Kurdisk Trshiat – Inlagda grönsaker, ett måste i ett kurdiskt hem speciellt under höst och vinter. Det serveras till i princip varje måltid och är riktigt gott. Det finns att köpa färdigt men jag tycker att göra egen är mycket godare. Det här är receptet på min ”trshiati soor” vilket betyder mina röda inlagda grönsaker, den fina färgen kommer från rödbetorna.

Recept:
1 kg vitkål
500gram blomkål
10 själkselleri med blad
4 rödbetor
700 gram gröna oliver urkärnade
500 gram svarta oliver urkärnade
6-8 vitlöksklyftor
6-7 piri piri chili
12 – 14 smågurkor ”Västerås gurka”
5 dl hackad bladpersilja
7 dl hackad dill

Ca 2 liter vatten
Ca 1 liter ättika 12% (halva mängden vatten)
5 – 7 msk salt

Koka upp vattnet och låt sedan svalna helt. Hacka vitkål i valfri storlek. Lägg över i en skål, salta och låt stå i ca 30min. Detta gör att vitkålen mjuknar snabbare. Hacka blomkål, selleri, rödbetor och örterna (inklusive stjälkarna). Blanda alla grönsaker förutom gurkorna i en stor skål. Blanda ner persilja, dill, vitlök, chili och oliver. När vattnet kallnat blandar du i ättikan. Fördela grönsaksblandningen i glasburkar, häll över slagen. Den ska hällas ända upp till toppen. Förslut ordentligt och låt stå i rumstemperatur i 4 dagar. Efter 4 dagar, skär gurkorna i tjockare skivor. Blanda ner i burkarna och smaka av ättikslagen, tillsätt mer salt eller ättika vid behov. Ställ sedan mörkt och svalt i ytterligare 3 dagar och till sist i kylskåpet i 1 vecka. Förvaras i kylskåpet, där håller de upp till 1 år.

Tips: du kan använda färdig saltgurka och tillsätta de innan burkarna ska in i kylskåpet om du inte vill pickla egen.

Inlagda grönsaker

FoodByLaven

Nötfärsgryta
previous
Kurdisk nötfärsgryta med gröna bönor
Kanelbullar
next
Kanelbullar
Nötfärsgryta
previous
Kurdisk nötfärsgryta med gröna bönor
Kanelbullar
next
Kanelbullar

Add Your Comment

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.