Background Image
0 0
Kanelbullar

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Kanelbullar

  • Medium

Directions

Share

Kanelbullar – såhär under hösten älskar jag att ha bullar i frysen, jag bakade ett gäng häromdagen men de gick åt direkt så nu under kvällen bakade jag ett till gäng. Receptet är samma som jag bakat så länge jag kan minnas, enkelt med extra mycket fyllning. Det enda som jag har lärt mig på senare år är att pensla de med sockerlag, det är så alla bagerier gör tydligen. Här kommer mitt recept på världens godaste kanelbullar:

* 50 g färskjäst
* 5 dl mjölk
* 150 g rumsvarmt smör
* 1 1/2 dl strösocker
* 1 tsk salt
* 2 tsk malen/stött kardemumma
* 15 dl vetemjöl
* Fyllning:
* 350g smör
* 2 dl strösocker
* 3 msk kanel
* 0,5 dl vitsirap
* Pensling:
* ägg, pärlsocker
* Sockerlag
* 1 dl strösocker
* 1 dl vatten

* Smula jästen i en skål. Värm mjölken till den är fingervarm och häll över jästen. Rör tills den lösts upp.
* Tillsätt smör i bitar, socker, salt, kardemumma och mjölet. Arbeta degen väl i 15 minuter för hand. Låt degen vila i 15 minuter under plastfolie.
* Gör fyllningen: Rör ihop smör, socker och kanel. Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut till en avlång platta, bred på fyllning, ringla över sirapen och vik på mitten.
* Skär ut cirka 2 cm breda remsor på längden. Dra försiktigt ut degremsorna på längden genom att dra i degändarna och tvinna varje remsa två och ett halvt varv runt pek- och långfingret och korsa sedan änden över bullen och vik in och fäst den undertill.
* Lägg bullarna i form eller på plåt med bakpapper. Låt jäsa i 1 timme under plastfolie.
* Koka ihop strösocker och vatten till sockerlagen, se till att sockret löst sig helt.
* Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker, grädda mitt i ugnen på 225 grader i ca 10 minuter.
* Precis när bullarna kommer från ugnen penslar du med sockerlagen. Detta gör att bullarna får som en hinna på sig som bevarar fuktigheten och gör att bullarna håller sig saftiga längre och får en fin glans.
* Om du ska spara bullarna till ett senare tillfälle rekommenderar jag att du fryser in de så fort de svalnat samt värmer upp de i micro när de är dags att äta.

Kanelbullarna

Kanelbullen

FoodByLaven

Röda inlagda grönsaker
previous
Trshiat soor – Kurdiska inlagda grönsaker
Nötfärsbiffar
next
Kurdiska nötfärsbiffar med karamelliserad lök
Röda inlagda grönsaker
previous
Trshiat soor – Kurdiska inlagda grönsaker
Nötfärsbiffar
next
Kurdiska nötfärsbiffar med karamelliserad lök

Add Your Comment

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.