• Hem
  • Biffar
  • Kurdiska nötfärsbiffar med karamelliserad lök
0 0
Kurdiska nötfärsbiffar med karamelliserad lök

Dela det på ditt sociala nätverk:

Eller så kan du bara kopiera och dela denna url

Kurdiska nötfärsbiffar med karamelliserad lök

  • Portioner 6
  • Lätt

Tillvägagångssätt

Dela

Shfta ba piwaz – kurdiska nötfärsbiffar toppade med karamelliserad lök. Idag blir det den här favoriten till lunch, du kan servera de till bröd, ris eller bulgur. Själv ska jag äta de som en wrap med tunnbröd, grönsaker och färska örter.

Tips: på mitt Instagram konto finns detta recept sparat som en steg för steg videotutorial.

Biffarna:
500 gram nötfärs
1 lök (finriven)
2 potatis (finrivet)
2 vitlöksklyftor (rivet)
1 dl mellangrädde
2 tsk gurkmeja
1 tsk vitlökspeppar
0,5 tsk spiskummin
0,5 tsk chiliflakes
Salt
Rapsolja
Löken:
3 lök (strimlade)
0,5 tsk gurkmeja
Rapsolja

– Blanda ihop alla ingredienser till biffarna i en skål, forma färsen till runda biffar i lagom storlek.
– Häll olja i en liten kastrull, lägg i den strimlade löken och gurkmejan. Rör om och låt karamelliseras på medelvärme till löken är mjuk men ändå lite krispig.
– Under tiden steker du biffarna på bägge sidorna i en stekpanna på hög värme (inte högsta) till de är genomstekta.
– När biffarna och löken är klara lägger du upp biffarna på ett serveringsfat och toppar med löken. Servera med valfritt tillbehör.

FoodByLaven

Kanelbullar
föregående
Kanelbullar
Saffranskyckling
nästa
Saffran- och apelsinkyckling
Kanelbullar
föregående
Kanelbullar
Saffranskyckling
nästa
Saffran- och apelsinkyckling

Lägg Till Din Kommentar

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.