Background Image
0 1
Saffran- och apelsinkyckling

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
500 gram Kycklinglårfilé
1 st Apelsin
2 st Lök - gul
1 gram Saffran
1 tsk Gurkmeja - krydda
1 st Hönsbuljongtärning
Salt
Rapsolja
1 dl Vatten - kokt

Saffran- och apelsinkyckling

  • 40 min
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Det här är mitt kurdiska recept på ”Mrishk ba prtaqal” – saftig kycklinglårfilé med saffran, apelsin och lök. Löjligt enkelt och löjligt gott recept. Serveras med ris och en god grönsallad så har du en perfekt måltid som dessutom är väldigt vacker.

Tips: På mitt Instagram- samt youtube konto finns detta recept sparat som en steg för steg videotutorial. Se nedan för att titta på klippet.

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skiva apelsinen och skär löken i strimlor.
  3. Lägg löken i en ugnsform och placera kyckling över löken.
  4. Ringla över rapsolja, tillsätt salt, gurkmeja och saffran. Blanda ordentligt så kycklingen är insmord av kryddorna.
  5. Smula buljongtärningen i ett glas och häll över vattnet, rör om till den löses upp. Pressa i saften från 2 spelsinskivor (ca 1-2 tsk) i buljongen och rör om.
  6. Häll buljongen över kycklingen och placera resterande apelsinskivor på kycklingen.
  7. Ställ mitt i ugnen i 30 minuter. Ta ut och servera omgående.

Apelsinkyckling

FoodByLaven

Nötfärsbiffar
previous
Kurdiska nötfärsbiffar med karamelliserad lök
Lammlägg
next
Lammlägg med vitlök
Nötfärsbiffar
previous
Kurdiska nötfärsbiffar med karamelliserad lök
Lammlägg
next
Lammlägg med vitlök

Add Your Comment

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.