0 0
Saffran- och apelsinkyckling

Dela det på ditt sociala nätverk:

Eller så kan du bara kopiera och dela denna url

Ingredienser

Justera Portioner:
500 gram Kycklinglårfilé
1 st Apelsin
2 st Lök - gul
1 gram Saffran
1 tsk Gurkmeja - krydda
1 st Hönsbuljongtärning
Salt
Rapsolja
1 dl Vatten - kokt

Saffran- och apelsinkyckling

  • 40 min
  • Portioner 4
  • Lätt

Ingredienser

Tillvägagångssätt

Dela

Det här är mitt kurdiska recept på ”Mrishk ba prtaqal” – saftig kycklinglårfilé med saffran, apelsin och lök. Löjligt enkelt och löjligt gott recept. Serveras med ris och en god grönsallad så har du en perfekt måltid som dessutom är väldigt vacker.

Tips: På mitt Instagram- samt youtube konto finns detta recept sparat som en steg för steg videotutorial. Se nedan för att titta på klippet.

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skiva apelsinen och skär löken i strimlor.
  3. Lägg löken i en ugnsform och placera kyckling över löken.
  4. Ringla över rapsolja, tillsätt salt, gurkmeja och saffran. Blanda ordentligt så kycklingen är insmord av kryddorna.
  5. Smula buljongtärningen i ett glas och häll över vattnet, rör om till den löses upp. Pressa i saften från 2 spelsinskivor (ca 1-2 tsk) i buljongen och rör om.
  6. Häll buljongen över kycklingen och placera resterande apelsinskivor på kycklingen.
  7. Ställ mitt i ugnen i 30 minuter. Ta ut och servera omgående.

Apelsinkyckling

FoodByLaven

Nötfärsbiffar
föregående
Kurdiska nötfärsbiffar med karamelliserad lök
Lammlägg
nästa
Lammlägg med vitlök
Nötfärsbiffar
föregående
Kurdiska nötfärsbiffar med karamelliserad lök
Lammlägg
nästa
Lammlägg med vitlök

Lägg Till Din Kommentar

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.