0 0
Kyckling med granatäppelsirap

Dela det på ditt sociala nätverk:

Eller så kan du bara kopiera och dela denna url

Ingredienser

1 Hel kyckling
1,5 dl Granatäppelsirap
1 dl Valnötter
1 näve Torkade aprikoser
1 näve Torkade plommon
1 dl Vatten Kokat vatten
Granatäppelkärnor Till garnering
Salt
Svartpeppar

Kyckling med granatäppelsirap

Kyckling med torkade frukter, nötter och granatäppelsirap

  • Lätt

Ingredienser

Tillvägagångssätt

Dela

Här kommer ett enkelt recept på hel kyckling med granatäppelsirap som marinad. Till den så har jag även torkade frukter och valnötter som passar sirapen utmärkt. Sirapen är sötsur i smaken och du behöver inte krydda med annat än salt och peppar. Granatäppelsirap hittar du i orientaliska mataffärer eller i hyllen för ”världens mat” i välsorterade mataffärer.

Tips: Du kan med fördel marinera kycklingen i 3h eller över natten i kylskåp innan tillagning.

  1. Börja med att sätta ugnen på 200 grader.
  2. Strimla löken i tjocka bitar och lägg den i en ugnsform.
  3. Skölj rent kycklingen, torka och krydda med salt och peppar.
  4. Placera kycklingen på löken i formen. Häll granatäpplesirapen över och massera in den i kycklingen.
  5. Addera plommon, aprikos och valnötter runt kycklingen och häll sedan över det kokade vattnet.
  6. Täck med aluminiumfolie och placera i mitten av ugnen i 1,5 h. Ta sedan bort folien och sätt in den i ytterligare 30 min.
  7. Garnera med granatäppelkärnor och servera gärna till ris.

På mitt instagramkonto finns detta recept sparat som en steg för steg videotutorial.

 

FoodByLaven

föregående
Banankaka med dadelsirap
Morotsris
nästa
Morotsris / Gezerplaw
föregående
Banankaka med dadelsirap
Morotsris
nästa
Morotsris / Gezerplaw

Lägg Till Din Kommentar

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.