0 0
Banankaka med dadelsirap

Dela det på ditt sociala nätverk:

Eller så kan du bara kopiera och dela denna url

Ingredienser

3 Bananer Mogna
3,5 dl Vetemjöl
3 Ägg
100g Smör
1 dl Dadelsirap
1 dl Mjölk
1 msk Kakao
1/2 dl Hasselnötter
1/2 dl Valnötter
1/2 dl Chokladknappar
2 tsk Bakpulver
1 tsk Vaniljsocker
1 tsk Bikarbonat
1 tsk Kardemumma Malen
1/2 tsk Kanel Malen

Banankaka med dadelsirap

Banankaka med nötter, choklad och dadelsirap

  • Lätt

Ingredienser

Tillvägagångssätt

Dela

Den här banankakan är riktigt god, sötman kommer främst från de mogna bananerna men också från dadelsirap som jag använt istället för strösocker. Den är fylld med härliga nötter som ger kakan det där lilla extra.

Tips: på mitt instagramkonto finns detta recept sparat som en steg för steg videotutorial.

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg bakplåtspapper i en avlång sockerkaksform som rymmer cirka 2 liter.
  2. Skala och mosa 2 bananerna.
  3. Vispa upp ägg och dadelsirap, tills det är fluffigt.
  4. Smält smöret och häll i mjölken i smöret, ta bort från värmen.
  5. Blanda de torra ingredienserna.
  6. Vispa ihop de mosade bananerna, äggsmeten, vätskan och de torra ingredienserna. Blanda sedan i nötterna och chokladknapparna. Häll upp smeten i formen.
  7. Strö över extra choklad. Dela bananen på länden och lägg bitarna på kakan.
  8. Grädda mitt i ugnen i cirka 40 minuter. Håll koll under de sista minuterna så att inte kakan bränns, kolla med en sticka att den är färdig.
  9. Ta ut banankakan, låt den svalna något innan du serverar den.

FoodByLaven

Nawsaji/Kolicha
föregående
Nawsaji/Kolicha
Kyckling med granatäppelsirap
nästa
Kyckling med granatäppelsirap
Nawsaji/Kolicha
föregående
Nawsaji/Kolicha
Kyckling med granatäppelsirap
nästa
Kyckling med granatäppelsirap

Lägg Till Din Kommentar

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.