0 0
Nawsaji/Kolicha

Dela det på ditt sociala nätverk:

Eller så kan du bara kopiera och dela denna url

Ingredienser

1 msk Jäst Torr
6,5 dl Vetemjöl
2,25 dl Vatten Varmt vatten
0,5 dl Mjölk Rumstemp
0,5 tsk Vaniljsocker
2 msk Strösocker
1 tsk Salt
2 msk Solrosolja
2-3 dl Rapsolja Till fritering

Nawsaji/Kolicha

Friterat kurdiskt bröd

  • Lätt

Ingredienser

Tillvägagångssätt

Dela

Nawsaji eller kolicha som det också heter är ett kurdiskt frukostbröd som steks/friteras i olja. Brödet är något söt i smaken och passar därför perfekt till att doppa i yoghurt.

  1. Börja med att hälla över mjölet i en bunke.
  2. Ta fram en annan bunke och lägg i jäst, socker, salt och varmt vatten. Rör om en stund till allt lösts upp och blandats ordentligt.
  3. Gör en grop i mitten av mjölet och häll över jästblandningen, blanda ordentligt.
  4. Häll över solrosoljan och mjölken. Knåda degen ordentligt med dina händer i några minuten till den känns smidig.
  5. Täck bunken med plastfolie och låt degen jäsa i 1 timme.
  6. Ta upp degen på ett mjölat bord och rulla 6-8 bollar. Platta sedan ut en boll i taget med fingrarna (använd ej kavel), de ska vara tunna ca 5mm ej tjockare.
  7. Häll rikligt med rapsolja i en stekpanna, sätt på hög värme och fritera ett bröd i taget i ca 30 sek på varje sida. Serveras varma!

FoodByLaven

Kurdiskt bröd
föregående
Kurdiskt bröd/Naan
nästa
Banankaka med dadelsirap
Kurdiskt bröd
föregående
Kurdiskt bröd/Naan
nästa
Banankaka med dadelsirap

Lägg Till Din Kommentar

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.