Ingredients
-
1 msk JästTorr
-
6,5 dl Vetemjöl
-
2,25 dl VattenVarmt vatten
-
0,5 dl MjölkRumstemp
-
0,5 tsk Vaniljsocker
-
2 msk Strösocker
-
1 tsk Salt
-
2 msk Solrosolja
-
2-3 dl RapsoljaTill fritering
Directions
Nawsaji eller kolicha som det också heter är ett kurdiskt frukostbröd som steks/friteras i olja. Brödet är något söt i smaken och passar därför perfekt till att doppa i yoghurt.
- Börja med att hälla över mjölet i en bunke.
- Ta fram en annan bunke och lägg i jäst, socker, salt och varmt vatten. Rör om en stund till allt lösts upp och blandats ordentligt.
- Gör en grop i mitten av mjölet och häll över jästblandningen, blanda ordentligt.
- Häll över solrosoljan och mjölken. Knåda degen ordentligt med dina händer i några minuten till den känns smidig.
- Täck bunken med plastfolie och låt degen jäsa i 1 timme.
- Ta upp degen på ett mjölat bord och rulla 6-8 bollar. Platta sedan ut en boll i taget med fingrarna (använd ej kavel), de ska vara tunna ca 5mm ej tjockare.
- Häll rikligt med rapsolja i en stekpanna, sätt på hög värme och fritera ett bröd i taget i ca 30 sek på varje sida. Serveras varma!
One Comment Hide Comments
Gjorde denna idag, fiiifan zor xosh bo! Desteknet xosh bi