0 0
Indiskt naan bröd

Dela det på ditt sociala nätverk:

Eller så kan du bara kopiera och dela denna url

Indiskt naan bröd

  • Portioner 4
  • Lätt

Tillvägagångssätt

Dela

Indiskt naan bröd – Riktigt Naan bröd är svårt att göra hemma om man inte har en lerugn men en god variant kan du få om du gräddar brödet i en stekpanna på spisen och mina bröd blir fantastiskt goda till grytan. I receptet har jag skrivit hur man gör dessa med vitlök och koriander men du kan hoppa över de stegen och baka neutrala bröd istället.

Ingredienser för 4 st
1 tsk torrjäst
0,5 tsk strösocker
2 msk ljummet vatten
4 dl vetemjöl
1 krm salt
1 dl rysk yoghurt
1 msk rapsolja
0,75 dl mjölk (rumstemp)
2 klyftor vitlök
1,5 dl färsk hackad koriander
1 msk rapsolja
Smör

Gör så här:
1. Blanda torrjäst och socker i en liten skål. Tillsätt vatten och rör om. Låt stå i 10 min.
2. Blanda i resten av ingredienserna. Blanda samman till en deg. Knåda degen i 5 min maskin, 7 min för hand.
3. Smörj en ren skål med lite olja och lägg ner degen. Plasta och låt degen vila i rumstemperatur i ca 1 tim.
4. Finhacka vitlök och koriander.
5. Dela degen i 4 bitar och rulla varje bit till en boll. Kavla ut bollarna till ett tunt bröd. Strö över lite vitlök och koriander och gnid in försiktigt i bröden. (Du kan hoppa över detta moment om du vill ha neutrala bröd)
6. Stek bröden i lite olja i en het panna ca 1 min med vitlök- och koriandersidan upp. Vänd och stek andra sidan i ca 1 min.
7. Lägg över bröden på ett fat och bre med smör. Servera på direkten!

FoodByLaven

Cake pops
föregående
Cake pops på ballerina kakor
Shirmoz milkshake
nästa
Shirmoz ba khorma / Kurdisk milkshake med banan och dadlar
Cake pops
föregående
Cake pops på ballerina kakor
Shirmoz milkshake
nästa
Shirmoz ba khorma / Kurdisk milkshake med banan och dadlar

Lägg Till Din Kommentar

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.