Background Image
0 0
Foul moudammas

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

2 små burkar Bondbönor Konserverade
0,5 klyfta Vitlök
1 msk Citronsaft
1 krm Gurkmeja - krydda
1 tsk Chiliflakes Stark
0,5 tsk Spiskummin - malen
Salt & Peppar
Rapsolja
Topping
1 st finhackad Tomat
1 st finhackad Lök - gul
1 st finhackad Sivri peppar
1 dl finhackad Persilja - färsk

Foul moudammas

  • Easy

Ingredients

  • Topping

Directions

Share

Foul moudammas – en traditionell frukosträtt i många delar av Mellanöstern och kommer ursprungligen från Egypten. Du kan smaksätta din foul som du önskar men jag älskar min stark och med färska grönsaker på. Foul har blivit en helgfavorit hos oss och jag serverar alltid nybakat bröd till.

Gör så här:

  1. Häll olja i en liten kastrull.
  2. Pressa i vitlöken och krydda med gurkmeja, fräs snabbt och häll sedan i bönorna med spadet.
  3. Låt koka upp på svag värme, blanda i citronsaft och kryddor.
  4. Låt puttra i 10 min. Häll upp i en skål och toppa med grönsakerna.
  5. Den är lika god varm som kall och glöm för guds skull inte bröd.

FoodByLaven

Kikärtsbiffar
previous
Kikärtsbiffar/Shftai nok
Kycklingsoppa
next
Kycklingsoppa / Shorbaw
Kikärtsbiffar
previous
Kikärtsbiffar/Shftai nok
Kycklingsoppa
next
Kycklingsoppa / Shorbaw

Add Your Comment

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.