0 0
Spenat shakshuka

Dela det på ditt sociala nätverk:

Eller så kan du bara kopiera och dela denna url

Spenat shakshuka

  • Lätt

Tillvägagångssätt

Dela

”Helka u espenax” är det kurdiska namnet på denna shakshuka med ägg och spenat. Gott, nyttigt och vackert. Behöver man säga något mer?

Ingredienser
1 gul lök
Ca 100- 150 gram Spenat
10 småtomater
3-4 ägg
Några kvistar dill
En handfull valnötter
0,5 tsk gurkmeja
1 krm spiskummin
Rapsolja
Salt

Gör så här:
1. Strimla löken, skär tomaterna på mitten.
2. Stek löken glansig i rapsolja och tillsätt gurkmeja.
3. Rör ner spenat, tomater och dill, tillsätt spiskummin och salt, stek ihop på medelvärme till spenaten mjuknat.
4. Gör några gropar och kläck i äggen, låt stå till du fått äggen som du gillar dom. Du kan lägga på ett lock för att det ska gå snabbare.
5. Avsluta med att toppa med valnötter.

FoodByLaven

Nawsaji
föregående
Nawsaji / Kurdiskt frukostbröd
Brietårta
nästa
Varm brietårta med nötter och marmelad
Nawsaji
föregående
Nawsaji / Kurdiskt frukostbröd
Brietårta
nästa
Varm brietårta med nötter och marmelad

Lägg Till Din Kommentar

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.