Ingredients
-
2 burkar KikärtorKonserverade
-
1 st Lök - gul
-
2 klyftor Vitlök
-
1 dl Persilja - färskHackad
-
1 msk Maizena
-
1 st Ägg
-
1 tsk Gurkmeja - krydda
-
1 tsk Chiliflakes
-
Salt & Peppar
-
Rapsolja
Directions
Shfta som betyder biffar på Kurdiska görs i vanliga fall på nötfärs eller lammkött, dessa är gjorda på ”nok” som betyder kikärtor. Ett riktigt gott alternativ när man inte är sugen på kött. De passar lika bra till ris som till bröd, i detta recept har jag serverat de med slider buns, picklad rödlök, böngroddar, koriander och vegansk chilimayo.
Gör så här:
- Skölj kikärterna väl och låt rinna av. Skala och riv lök och vitlök fint.
- Mosa kikärter, lök, vitlök och persilja i matberedare.
- Blanda med kryddorna, majsstärkelse och ägg till en smet. Forma bollar och platta ut till biffar, ca 1 cm tjocka.
- Stek i olja 2–3 minuter per sida på medelvärme. Servera direkt.