0 0
Kikärtsbiffar/Shftai nok

Dela det på ditt sociala nätverk:

Eller så kan du bara kopiera och dela denna url

Ingredienser

2 burkar Kikärtor Konserverade
1 st Lök - gul
2 klyftor Vitlök
1 dl Persilja - färsk Hackad
1 msk Maizena
1 st Ägg
1 tsk Gurkmeja - krydda
1 tsk Chiliflakes
Salt & Peppar
Rapsolja

Kikärtsbiffar/Shftai nok

  • Medel

Ingredienser

Tillvägagångssätt

Dela

Shfta som betyder biffar på Kurdiska görs i vanliga fall på nötfärs eller lammkött, dessa är gjorda på ”nok” som betyder kikärtor. Ett riktigt gott alternativ när man inte är sugen på kött. De passar lika bra till ris som till bröd, i detta recept har jag serverat de med slider buns, picklad rödlök, böngroddar, koriander och vegansk chilimayo.

Gör så här:

  1. Skölj kikärterna väl och låt rinna av. Skala och riv lök och vitlök fint.
  2. Mosa kikärter, lök, vitlök och persilja i matberedare.
  3. Blanda med kryddorna, majsstärkelse och ägg till en smet. Forma bollar och platta ut till biffar, ca 1 cm tjocka.
  4. Stek i olja 2–3 minuter per sida på medelvärme. Servera direkt.Kikärtsbiffar

FoodByLaven

Brownie
föregående
Dadel brownie
Foul
nästa
Foul moudammas
Brownie
föregående
Dadel brownie
Foul
nästa
Foul moudammas

Lägg Till Din Kommentar

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.