• Hem
  • Biffar
  • Nötfärsbiffar med grönsaker/Shfta
0 0
Nötfärsbiffar med grönsaker/Shfta

Dela det på ditt sociala nätverk:

Eller så kan du bara kopiera och dela denna url

Ingredienser

Justera Portioner:
500 gram Nötfärs
1 st Lök - gul
2 st Tomat
2 dl hackad Persilja - färsk
3,5 msk Vetemjöl
1 msk Tomatpuré
1 tsk Gurkmeja - krydda
1 tsk Paprika - krydda
Chiliflakes
Salt & Peppar
Rapsolja

Nötfärsbiffar med grönsaker/Shfta

  • Portioner 4
  • Lätt

Ingredienser

Tillvägagångssätt

Dela

Shfta är friterade kurdiska nötfärsbiffar med tomat och persilja. Jag har flera recept på shfta och den här varianten är väldigt populär. De är enkla att göra och tar inte särskilt lång tid heller. Serveras till ris, bulgur eller med tunnbröd och grönsaker.

Tips: På mitt Instagram konto finns detta recept som steg för steg video.

Gör så här:

  1. Finhacka tomater och persilja. Grovriv löken.
  2. Blanda samtliga ingredienser förutom oljan i en skål, blanda ihop ordentligt och låt sedan färsen vila i 10 minuter.
  3. Häll olja i en stekpanna, forma färsen till platta biffar och fritera på hög värme (inte högsta) till de är genomstekta på bägge sidorna.
  4. Servera direkt eller frys in.

FoodByLaven

Spetskål i ugn
föregående
Spetskål i ugn
Lammlägg
nästa
Lammlägg med granatäppelsirap och dadlar
Spetskål i ugn
föregående
Spetskål i ugn
Lammlägg
nästa
Lammlägg med granatäppelsirap och dadlar

Lägg Till Din Kommentar

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.