0 0
Custard/Kaster

Dela det på ditt sociala nätverk:

Eller så kan du bara kopiera och dela denna url

Ingredienser

Justera Portioner:
8 dl Mjölk
2 dl Vispgrädde
7 msk Custard powder
9-10 msk Strösocker

Custard/Kaster

  • Portioner 6
  • Lätt

Ingredienser

Tillvägagångssätt

Dela

Vanilj custard eller kaster som vi säger på Kurdiska. Kaster kokas upp till en fyllig pudding, väldigt enkelt och blir jättegott! En av de vanligaste efterrätterna som jag minns från barndomen och än idag en stor favorit.

Gör så här:

  1. I en tjockbottnad kastrull, vispa ihop mjölk, grädde och custard powder innan du placerar den på spisen.
  2. När du vispat ihop det fint så sätter du på spisen och lägger på kastrullen, blanda i sockret.
  3. Låt koka upp och låt sedan puttra under konstant omrörning på medelvärme, ha koll så inte den bränner fast i botten.
  4. När den blivit tjock i konsistensen så är den klar.
  5. Häll upp i portionsskålar och låt svalna i rumstemperatur innan du ställer den kallt.
  6. Låt stå i kylskåpet i minst 2 timmar innan servering. Garnera med valfria nötter och bär.

FoodByLaven

Pärlcouscous
föregående
Pärlcouscous/Maftoul
Ris med vitkål
nästa
Ris med vitkål / Kalam plaw
Pärlcouscous
föregående
Pärlcouscous/Maftoul
Ris med vitkål
nästa
Ris med vitkål / Kalam plaw

Lägg Till Din Kommentar

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.