Background Image
0 0
Lammlägg med vitlök

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
3 st Lammlägg
2 st Lök - gul
6 klyftor Vitlök
1 tsk Gurkmeja - krydda
1 tsk Svartpeppar
1,5 - 2tsk Chiliflakes
Salt
Rapsolja
ca 0,7 liter Vatten - kokt

Lammlägg med vitlök

  • Serves 3
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Lammlägg med vitlök på kurdiskt vis. Som jag sagt förut, lammlägg är både gott och enkelt att laga även om det tar tid då de ska tillagas i minst 3 timmar men de sköter sig själv i ugnen och bättre än så kan det inte bli. Serveras med fördel till ris.

Tips: På mitt Instagram- samt youtube konto finns detta recept sparat som en steg för steg videotutorial. Se nedan för att titta på klippet.

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 190 grader.
  2. Strimla löken och pressa 3 av vitlöksklyftorna.
  3. Lägg den pressade vitlöken i en skål, blanda med rapsolja, salt, peppar och chiliflakes. Ställ åt sidan.
  4. Ta fram en ugnsform eller gjutjärnsgryta. Lägg i löken och vitlöksklyftorna, krydda med gurkmeja.
  5. Lägg lammläggen i formen över löken, häll över marinaden och smeta in den ordentligt.
  6. Häll i vattnet och täck med ugnsfolie eller lock. Ställ mitt i ugnen i minst 3 timmar, gärna upp till 6 timmar. Vill du få en fin grillyta på lammläggen kan du höja värmen och ta bort folie/lock de sista 15 minuterna.

FoodByLaven

Saffranskyckling
previous
Saffran- och apelsinkyckling
Albaloo polo
next
Albaloo polo / Ris med sura körsbär
Saffranskyckling
previous
Saffran- och apelsinkyckling
Albaloo polo
next
Albaloo polo / Ris med sura körsbär

Add Your Comment

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.