Background Image
0 0
Vermicelli soppa

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
3 dl Vermicelli
1 st Lök - gul
1 klyfta Vitlök
1 burk (400g) Krossade tomater
1 msk Tomatpuré
1 msk Persilja - torkad
1 tsk Gurkmeja - krydda
1,5 tsk Paprika - krydda
1 st Grönsaksbuljongtärning
Chiliflakes
Salt & Peppar
En skvätt Citronsaft
Rapsolja
1,5 liter Vatten - kokt

Vermicelli soppa

  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Vermicelli är små tunna pasta bitar likt spaghetti, dessa är vanliga att använda i både soppa och risrätter i det kurdiska köket. I detta recept hittar ni en enkel variant av vermicelli soppa på få ingredienser och som går snabbt att laga. Perfekt för dagar man vill äta något enkelt men gott, servera gärna med bröd.

Skulle du inte hitta vermicelli kan du använda spaghetti och bryta den i små bitar.

Gör så här:

1. Hacka löken och vitlöken.

2. Häll rapsolja i en kastrull, stek löken glansig. Tillsätt gurkmeja och stek gyllene.

3. Blanda ner vitlöken och vermicellin, rör runt och lägg sedan i tomatpurén och persiljan. Rör om och stek ihop i 30 sekunder.

4. Häll i de krossade tomaterna och smula i buljongtärningen.

5. Tillsätt salt, peppar, paprika, chili och det kokande vattnet.

6. Koka på medelvärme i ca 15 min.

7. När den är klar, häll i en skvätt citronsaft och servera.

 

Tips: Vermicelli brukar koka klart på några få minuter men för att soppan ska hinna bygga upp smak rekommenderar jag en koktid på minst 30 min.

FoodByLaven

Lammlägg
previous
Lammlägg med granatäppelsirap och dadlar
Rispilaff med saffran
next
Rispilaff med saffranskyckling
Lammlägg
previous
Lammlägg med granatäppelsirap och dadlar
Rispilaff med saffran
next
Rispilaff med saffranskyckling

One Comment Hide Comments

Add Your Comment

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.