0 0
Vermicelli soppa

Dela det på ditt sociala nätverk:

Eller så kan du bara kopiera och dela denna url

Ingredienser

Justera Portioner:
3 dl Vermicelli
1 st Lök - gul
1 klyfta Vitlök
1 burk (400g) Krossade tomater
1 msk Tomatpuré
1 msk Persilja - torkad
1 tsk Gurkmeja - krydda
1,5 tsk Paprika - krydda
1 st Grönsaksbuljongtärning
Chiliflakes
Salt & Peppar
En skvätt Citronsaft
Rapsolja
1,5 liter Vatten - kokt

Vermicelli soppa

  • Portioner 4
  • Lätt

Ingredienser

Tillvägagångssätt

Dela

Vermicelli är små tunna pasta bitar likt spaghetti, dessa är vanliga att använda i både soppa och risrätter i det kurdiska köket. I detta recept hittar ni en enkel variant av vermicelli soppa på få ingredienser och som går snabbt att laga. Perfekt för dagar man vill äta något enkelt men gott, servera gärna med bröd.

Skulle du inte hitta vermicelli kan du använda spaghetti och bryta den i små bitar.

Gör så här:

1. Hacka löken och vitlöken.

2. Häll rapsolja i en kastrull, stek löken glansig. Tillsätt gurkmeja och stek gyllene.

3. Blanda ner vitlöken och vermicellin, rör runt och lägg sedan i tomatpurén och persiljan. Rör om och stek ihop i 30 sekunder.

4. Häll i de krossade tomaterna och smula i buljongtärningen.

5. Tillsätt salt, peppar, paprika, chili och det kokande vattnet.

6. Koka på medelvärme i ca 15 min.

7. När den är klar, häll i en skvätt citronsaft och servera.

 

Tips: Vermicelli brukar koka klart på några få minuter men för att soppan ska hinna bygga upp smak rekommenderar jag en koktid på minst 30 min.

FoodByLaven

Lammlägg
föregående
Lammlägg med granatäppelsirap och dadlar
Rispilaff med saffran
nästa
Rispilaff med saffranskyckling
Lammlägg
föregående
Lammlägg med granatäppelsirap och dadlar
Rispilaff med saffran
nästa
Rispilaff med saffranskyckling

Lägg Till Din Kommentar

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.