• Hem
  • Kött
  • Tandoori köttbullar i tomatsås
0 0
Tandoori köttbullar i tomatsås

Dela det på ditt sociala nätverk:

Eller så kan du bara kopiera och dela denna url

Ingredienser

Justera Portioner:
Köttbullar
500 gram Nötfärs
1,5 dl Matlagningsgrädde
3 msk Ströbröd
1 st Lök - gul Finriven
1 st Ägg
3/4 msk Tandoori krydda
0,5 tsk Gurkmeja - krydda
1 tsk Chiliflakes
1 tsk Svartpeppar
Salt
Rapsolja Till stekning
Tomatsås
2 klyftor Vitlök
600 gram Krossade tomater Finkrossade
1 st Grönsaksbuljongtärning
Svartpeppar
Chiliflakes

Tandoori köttbullar i tomatsås

  • Portioner 4
  • Medel

Ingredienser

  • Köttbullar

  • Tomatsås

Tillvägagångssätt

Dela

Något som är en klassisk vardagsrätt och som äts ofta hos oss är köttbullar i tomatsås, för att få in lite nya smaker i den här rätten har jag använt Tandoorikrydda och det mina vänner blev supergott! Föreställ er indisk inspirerade köttbullar, tänk er den magiska doften och den fantastiska smaken. Ja, det här blev definitivt en hit hemma hos oss både hos stora och små.

Gör så här
Köttbullar:
1. Blanda grädde och ströbröd i en bunke, låt svalla i 3 min.
2. Blanda i färs, finriven lök, ägg och alla kryddor. Forma genom att rulla till köttbullar.
3. Stek köttbullarna i en djup stekpanna i olja tills de är gyllenbruna. Lägg över på en tallrik och ställ sedan åt sidan.
Tomatsås:
1. Hetta upp olja i samma stekpanna, tillsatt två pressade vitlöksklyftor och fräs i ca 1 min på medelvärme.
2. Tillsätt krossade tomater, buljongen och kryddorna.
3. Lägg köttbullarna i såsen och låt dem sjuda under lock i ca 7 min.
4. Toppa med Parmesanost och koriander, servera med spaghetti.

FoodByLaven

Muhalabi
föregående
Pudding/Muhalabi
Pärlcouscous
nästa
Pärlcouscous/Maftoul
Muhalabi
föregående
Pudding/Muhalabi
Pärlcouscous
nästa
Pärlcouscous/Maftoul

Lägg Till Din Kommentar

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.