0 0
Pudding/Muhalabi

Dela det på ditt sociala nätverk:

Eller så kan du bara kopiera och dela denna url

Ingredienser

Justera Portioner:
6 msk Majsmjöl
5 dl Vispgrädde
5 dl Mjölk
1,25 dl Strösocker
1,5 msk Rosenvatten

Pudding/Muhalabi

  • Portioner 6
  • Lätt

Ingredienser

Tillvägagångssätt

Dela

Muhalabi är en krämig pudding från Mellanöstern. En efterrätt som du inte kan misslyckas med då den är superenkel att koka ihop!

Gör så här:

  1. I en kastrull, vispa ihop alla ingredienser förutom rosenvattnet.
  2. Koka upp under omrörning, sänk sedan värmen och fortsätt röra om till den blir tjock i konsistensen.
  3. Ta bort från värmen, blanda ner rosenvattnet och fördela sedan i portionsskålar.
  4. Låt svalna och ställ sedan kallt i minst 3 timmar.
  5. Strö på kanel och valnötter, servera kall. Den klarar sig fint i kylskåpet i 3 dagar.

Om du som jag älskar rosenvatten kan du ha i 2 msk istället för mängden som står i receptet.

FoodByLaven

Ris med saffran
föregående
Ris med saffran/Brinja newroza
Tandoori köttbullar
nästa
Tandoori köttbullar i tomatsås
Ris med saffran
föregående
Ris med saffran/Brinja newroza
Tandoori köttbullar
nästa
Tandoori köttbullar i tomatsås

Lägg Till Din Kommentar

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.