Background Image
0 0
Pudding/Muhalabi

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
6 msk Majsmjöl
5 dl Vispgrädde
5 dl Mjölk
1,25 dl Strösocker
1,5 msk Rosenvatten

Pudding/Muhalabi

  • Serves 6
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Muhalabi är en krämig pudding från Mellanöstern. En efterrätt som du inte kan misslyckas med då den är superenkel att koka ihop!

Gör så här:

  1. I en kastrull, vispa ihop alla ingredienser förutom rosenvattnet.
  2. Koka upp under omrörning, sänk sedan värmen och fortsätt röra om till den blir tjock i konsistensen.
  3. Ta bort från värmen, blanda ner rosenvattnet och fördela sedan i portionsskålar.
  4. Låt svalna och ställ sedan kallt i minst 3 timmar.
  5. Strö på kanel och valnötter, servera kall. Den klarar sig fint i kylskåpet i 3 dagar.

Om du som jag älskar rosenvatten kan du ha i 2 msk istället för mängden som står i receptet.

FoodByLaven

Ris med saffran
previous
Ris med saffran/Brinja newroza
Tandoori köttbullar
next
Tandoori köttbullar i tomatsås
Ris med saffran
previous
Ris med saffran/Brinja newroza
Tandoori köttbullar
next
Tandoori köttbullar i tomatsås

Add Your Comment

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.