Ingredients
-
3 st Potatis
-
150 gram Smör
-
2 dl Mjölk
-
2 dl Vatten
-
4 dl Vetemjöl
-
1 st Ägg
-
1 tsk Bakpulver
-
1 tsk Gurkmeja - krydda
-
1 tsk Salt
-
Till våffeljärnet Smör
Directions
Att äta kokt potatis och kokt ägg ihop är vanligt i det kurdiska köket, oftast till frukost tillsammans med bröd. Här har jag gjort en twist på klassiker och gjort potatisvåfflor, till det serverar jag pocherat ägg med kalkonbacon. Receptet ger goda potatis våfflor som passar både till frukost och lunch, dessutom roligt att äta. Toppa våfflorna med något matigt det behöver inte vara just det jag valt.
Gör så här
- Koka potatis, låt svalna. Smält smöret och låt svalna.
- Riv den kalla kokta potatisen grovt.
- Vispa ihop mjölk, vatten, mjöl, ägg, bakpulver, gurkmeja och salt till en slät smet.
- Rör ner smöret. Tillsätt den rivna potatisen. Blanda ihop till en fin smet/mos.
- Grädda våfflor i ett smort våffeljärn tills de får fin färg.
- Servera direkt med tillbehör.